FunPreporučeno

Yeoh glumi replikanticu kojoj je istekao rok trajanja | Blade Runner 2099

Oscarom okrunjena malezijska glumica Michelle Yeoh (Everything Everywhere All At Once) preuzima glavnu ulogu u novoj miniseriji iz mrke budućnosti “Istrebljivača” (Blade Runner) koja dolazi u produkciji Amazon Prime Videa.

Variety doznaje da će serija nazvana “Blade Runner 2099” služiti kao slijednica igranih filmova.

“Like tears in the rain..”

Amazon je odbio otkriti pojedinosti, pa su radnja i dodirne točke s dugometražnim predlošcima predmet nagađanja iako portali posvećeni televizijskoj produkciju i sedmoj umjetnosti s dozom sigurnosti pišu da će Yeoh glumiti replikanticu Olwen suočenu s krajem životnog ciklusa.

Jedan od naširoko podijeljenih sinopsisa sugerira da će druga nositeljica radnje biti replikantica Cori “koja je cijeli život živjela u bijegu i kao kameleon bila prisiljena na usvajanje brojnih identiteta”.

Sudbina spaja dvije protagonistice i one bivaju “uvučene u zavjeru koja predstavlja egzistencijalnu prijetnju” Los Angelesu čiji stanovnici i upravitelji traže renesansu.

Amazon je za režiju prve dvije epizode unajmio Jonathana van Tullekena koji je zasjao u izradi prvih epizoda za novi serijal o Shōgunima.

U projekt je kao izvršni producent uključen i redatelj izvornog “Istrebljivača”, Sir Ridley Scott.

“Originalni Blade Runner, koji je režirao Ridley Scott, smatra se jednim od najvećih i najutjecajnijih znanstveno-fantastičnih filmova svih vremena i mi smo uzbuđeni što možemo predstaviti Blade Runner 2099 našim globalnim korisnicima Prime Videa,” rekao je Vernon Sanders, voditelj Amazonovog studija za Globalnu televiziju.

“Blade Runner 2099 podržat će intelekt, teme, i duh svojih filmskih prethodnika,” dodao je.

Grabancijaš/Variety/Comicbook Movie


Povezane vijesti

Comment here