Politika

Životopis Sandre Benčić

Sandra Benčić je magistrica prava, suradnica i predavačica Vijeća Europe na provedbi edukacija za suce i državne odvjetnike u regiji u području Europske konvencije o zaštiti ljudskih prava (JUFREX program), te članica hrvatske radne skupine za Obzor 2020 usredotočen na područje društvenih i humanističkih znanosti.

Suosnivačica je konzultantske tvrtke Razbor gdje je i radila do 2010. godine, nakon čega se posvetila aktivnostima u nevladinim organizacijama; Centru za mirovne studije i Kući ljudskih prava na programskom razvoju i namicanju sredstava.

Benčić je kroz karijeru nezavisne savjetnice stekla bogato iskustvo u pripremi i implementaciji projekata financiranih iz fondova EU u području regionalnog razvoja, socijalnih usluga i razvoja civilnog društva.

Sandra ima bogato iskustvo kao trenerica/predavačica u području pripreme i implementacije projekata za državnu upravu, lokalnu i regionalnu samoupravu, tvrtke,  visokoobrazovne ustanove i organizacije civilnog društva.

“Radila je kao konzultantica na projektima tehničke pomoći za ministarstva i regionalnu samoupravu u procesu pristupanja EU, kao procjeniteljica projekata u sklopu natječaja za bespovratna sredstva i kao tehnička pomoć u pripremi i provedbi projekata i to od programa CARDS, prvih pretpristupnih fondova (PHARE, ISPA, SAPARD), IPA-e, te programa Unije i ESI fondova,” navodi se u bilješci na stranicama Algebre gdje je Benčić jedna od predavačica.

Uz navedeno, ima iskustva u programiranju za pretpristupne fondove (IPA prekogranična suradnja, Razvoj civilnog društva) i pripremi projektnih koncepata za Strukturne fondove. Idejna je začetnica i suvlasnica tvrtke Publiconn d.o.o. prve društvene mreže za korisnike EU fondova.

Benčić od 2018. godine radi i kao neovisna konzultantica. U javnu politiku se aktivno uključila kao kandidatkinja političkog startupa Možemo! koji je na izborima za Europski parlament osvojio 1,79% posto glasova.

Pratite nas na Google vijestima