Politika

Zmajlović: Kožić simbolizira ‘staru i korumpiranu politiku koja je sama sebi svrhom’ | lokalni izbori

SDP-ov kandidat za župana Zagrebačke županije Mihael Zmajlović u četvrtak je za aktualnog župana Stjepana Kožića rekao da županiju već 20 godina vodi istim metodama kao Zagreb bivši gradonačelnik Milan Bandić – “starom i korumpiranom politikom”

O tome, rekao je na konferenciji za novinare, svjedoči i da je Kožić na ovim izborima kandidat HDZ-a i stranke Bandić Milan 365 što, tvrdi, simbolizira “staru i korumpiranu politiku koja je sama sebi svrhom, gdje se energija i iskustvo ne ulažu u rješavanje problema građana, već održavanja na funkciji”.

>>>Zmajlović: Kožić se ruga građanima, on je prevario svoje birače | izbori za župana

Zmajlović je župana prozvao da u 20 godina nije riješio “rak ranu” Zagrebačke županije – cestovnu infrastrukturu i javni prijevoz.

“Danas cijene variraju od 500 do 1500 kuna mjesečne karte, loša je povezanost, loši su vozni redovi”, kazao je i kao loš primjer naveo onaj ZET-ove autobusne linije 268 u Velikoj Gorici, koju građani nazivaju “linijom iz pakla” jer se ne drži voznog reda i prekrcana je.

“Truli dogovori”

Zmajlović je istaknuo da je Bandić s pojedinim HDZ-ovim gradonačelnicima “trulim dogovorima” osigurao kartu za prijevoz ZET-om od četiri kune, a koja se “debelo kompenzira i plaća iz njihovih lokalnih proračuna”.

“Sve to rezultira jednim kaotičnim stanjem u Zagrebačkoj županiji po pitanju javnog prijevoza”, ocijenio je Zmajlović te izrazio nadu da će se promjene koje su zahvatile Zagreb dogoditi i u Zagrebačkoj županiji, “jer to je pretpostavka da se stvari u jednoj i drugoj jedinici regionalne samouprave mijenjaju na bolje”.

>>>Zmajlović: razgovarao sam sa stanovnicima, točno znam njihove želje i potrebe | lokalni izbori

Najavio je bolja rješenja za javni prijevoz kroz integrirani prijevoz zagrebačkog zajedničkog područja koje je osnovano još 2012., pri čemu će se dogovoriti “jedna karta za sve” kako bi se županija i Zagreb što bolje povezali.

“Ako pitate aktualnog župana kada bi to moglo biti riješeno nakon 20 godina vladavine, on vam sigurno neće znati odgovoriti na to pitanje. Mislim da se umorio i zato je ova promjena Zagrebačkoj županiji izuzetno važna”, poručio je Zmajlović.

>>>Zmajlović: zbrinjavanje zagrebačkog otpada ‘smrdi na politički dogovor Kožića i HDZ-a’

Inače, on je kao kandidat SDP-a i HSS-a za župana u prvom krugu lokalnih izbora dobio 29,08 posto glasova, dok je Stjepan Kožić, njegov protukandidat iz koalicije HDZ, Stjepan Kožić – Nezavisna lista (SKNL), BM 365, HSU, HSLS, HNS, dobio 44,93 posto glasova.

Comments (2)

  1. […] Zmajlović: Kožić simbolizira ‘staru i korumpiranu politiku koja je sama se… 20/05/2021 […]

  2. […] >>>Zmajlović: Kožić simbolizira ‘staru i korumpiranu politiku koja je sama sebi svrhom… […]

Comments are closed.