Politika

Zmajlović: Kožić je dio izborne promidžbe financirao javnim novcem, prijavljen je DORH-u

Kandidat za župana Zagrebačke županije Mihael Zmajlović (SDP, HSS) rekao je u nedjelju da je aktualni župan Stjepan Kožić (HDZ i partneri) prijavljen DORH-u i nadležnim Izbornim povjerenstvima zbog toga što je, kako tvrdi, dio izborne promidžbe financiran iz proračuna Županije.

>>>Zmajlović: Kožić simbolizira ‘staru i korumpiranu politiku koja je sama sebi svrhom’ | lokalni izbori

Zmajlović je na konferenciji za medije rekao kako se radi o korištenju javnih sredstava za izbornu promidžbu, što znači da su prvi dio kampanje, vanjsko oglašavanje, jumbo plakati, ali i produkcijski skupa brošura “Zagrebačka županija” koja je podijeljena na 100.000 adresa u Zagrebačkoj županiji, financirani javnim novcem.

>>>Koalicija okupljena oko Kožića ‘oštro odbacila’ optužbe o promidžbi javnim novcem

“Duboko vjerujem da to neće utjecati na izborne rezultate, ali govori o sustavu vladanja koji se ukorijenio 20 godina u Zagrebačkoj županiji. On je u sjeni hrvatske javnosti – ta županija naprosto izgleda neinteresantno, ali čine ju devet prilično uspješnih gradova, 25 općina i ogromni novac koji se u toj županiji vrti”, naveo je.

Val pozitivnih promjena

Kožića je poručio neka se “ne boji sučeljavanja” i pozvao ga da se odazove na pozive jer je sučeljavanje, ističe, razgovor s javnosti u kojem treba odgovoriti na pitanja na koja još nije odgovorio te na, kako je rekao, brojne afere koje su otkrili mediji.

>>>Kožić odbio sučeljavanje: priznajem da je Zmajlović vješt govornik i vrstan manipulator

Po Zmajlovićevim riječima, tu je afera tzv. “13 butelja” gdje se trošak reprezentacije koristio za čašćenje liječnika u privatne svrhe. Naveo je i primjer tvrtke koja je prije tri godine trebala biti pripojena drugoj kompaniji, no još se, kaže, isplaćuje plaća direktoru i tajnici, bez obzira na to što ta tvrtka više nema svoju svrhu.

“Niz afera upotpunjuje i činjenica da je Kožić u mandatu koji već traje punih 20 godina zaposlio svoju djecu i članove obitelji u županijske ustanove i tvrtke”, ustvrdio je Zmajlović, dodavši kako je to nažalost postalo normalno u Zagrebačkoj županiji.

>>>Zmajlović komentirao ‘plahost’ Kožića, podsjetio na afere vepar, 13 butelja, dvohljeb…

“Smatram da će se val pozitivnih promjena koji osjećamo u Zagrebu preliti i u Zagrebačku županiju i da je zaista došlo vrijeme za jednu novu energiju, mladu snagu koja treba mijenjati na bolje i u Zagrebačkoj županiji”, poručio je Zmajlović.

Građane je pozvao da izađu na izbore sljedeće nedjelje na Dan državnosti i da “podrže tu promjenu koja je moguća i u Zagrebačkoj županiji”.

Comments (2)

  1. […] Zmajlović: Kožić je dio izborne promidžbe financirao javnim novcem, prijavljen j… 23/05/2021 […]

  2. […] i HSS-a za župana Zagrebačke županije Mihael Zmajlović u nedjelju je izjavio da je Kožića prijavio DORH-u i izbornim povjerenstvima, jer je iskoristio javna sredstva za dio svoje izborne pro…, i to za vanjsko oglašavanje, jumbo plakate i brošuru “Zagrebačka županija” koja je […]

Comments are closed.