PolitikaPreporučeno

26 umrlih, 2480 novooboljelih – 29.404 samoizoliranih: COVID-19 | 4. studeni | detalji

U posljednja 24 sata u Hrvatskoj je zabilježeno 2480 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a umrlo je 26  osoba, izvijestio je u srijedu Nacionalni stožer civilne zaštite.

Broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas iznosi 14.843, među njima je 1221 pacijent na bolničkom liječenju, 30 više nego jučer, od toga je na respiratoru 118 osoba, 6 više nego jučer.

>>>34 smrti, 1427 zaraza – zauzeto još 64 kreveta, 18 respiratora: COVID-19 | 3. studeni | detalji

Od 25. veljače, kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, zabilježeno je 56.567 osoba zaraženih koronavirusom, od kojih je 654 preminulo.

Ukupno se oporavilo 41.070 osoba, od toga 1690 u posljednja 24 sata.

U samoizolaciji su trenutno 29.404 osobe.

Do danas su ukupno testirane 523.382 osobe, od toga 9206 u posljednja 24 sata.

>>>U 7 dana 143 mrtvih; Plenković: imamo strategiju i ona daje rezultate

Današnje izvješće o broju novozaraženih kasnilo je oko sat i pol zbog tehničkih problema, kažu u Stožeru.

U Sisačko-moslavačkoj županiji 29 novozaraženih

Na području Sisačko-moslavačke županije u protekla 24 sata zabilježeno je 29  novozaraženih koronavirusom, izvijestio je u srijedu Županijski stožer Civilne zaštite.

Prema dnevnom izvješću Županijskog stožera Civilne zaštite, dvanaest novozaraženih je iz Siska, osam iz Popovače, po troje iz Kutine i Petrinje, dvoje iz Velike Ludine, a jedna osoba je s područja općine Lekenik.

Iz Stožera su apelirali na stanovnike da dosljedno poštuju epidemiološke mjere i preporuke.

U Istarskoj županiji 53 novozaraženih, umrla jedna osoba

U protekla 24 sata u Istarskoj županiji zabilježen je rekordan dnevni broj od 53 novozaraženih koronavirusom, a jedna je osoba umrla, izvijestio je u srijedu istarski Stožer civilne zaštite.

Novozaraženi su uglavnom kontakti ranije oboljelih od Covid infekcije.

U pulskoj Općoj bolnici  umrla je  57-godišnja žena pozitvina na Covid-19, sa značajnim kroničnim bolestima.

“Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 555 uzoraka briseva na COVID-19 te je potvrđeno 53 novozaraženih osoba s područja županije. Za  40 osoba radi se o dolasku iz mjera samoizolacije ili bliskom kontaktu već poznate pozitivne osobe. Kod pet osoba epidemiološki se radi o uvezenim slučajevima i to po dva slučaja iz Rijeke i Kosova te jedan slučaj iz Albanije”, naveo je načelnik županijskog Stožera civilne zaštite Dino Kozlevac .

Dodao je da se u epidemiološkoj obradi nalazi osam osoba.

U međuvremenu izliječeno je 36 osoba. Trenutno je u Istarskoj županiji  317 aktivnih COVID-19 pozitivnih osoba, a pod mjerama samoizolacije nalazi se 387 osoba.

“Neovisno o povećanju broja novozaraženih, u Istarskoj županiji situacija nije ni blizu problematična kao u nekim drugim županijama i u našem okruženju. Broj novozaraženih je malo veći zadnjih dana nego što smo bili navikli, ali su ti brojevi posljedica nekontroliranog ulaska virusa u našu županiju. Situacija nije alarmantna i držimo je pod kontrolom a građane pozivam da budu disciplinirani i odgovorni kao i do sada”, poručio je načelnik Kozlevac.

Ističe kako je to jedini način na koji s građani mogu učinkovito boriti protiv koronavirusa. 

U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji 17 novozaraženih

Na području Bjelovarsko-bilogorske županije u posljednja 24 sata zabilježeno je 17 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a od početka ovog tjedna umrle su četiri osobe, priopćili su u srijedu iz županijskog Stožera civilne zaštite.

S područja Bjelovara devet je novozaraženih osoba, dvije su s područja grada Daruvara, a po jedna s područja je grada Garešnice te općina Kapela, Sirač, Zrinski Topolovac, Nova Rača i Rovišće.

U samoizolaciji je 805 osoba.

Od početka  tjedna na području Bjelovarsko-bilogorske županije umrle su četiri osobe s koronavirusom, a ukupno su zabilježena 22 smrtna slučaja povezana sa covidom-19.

U Gospiću dvije umrle i 18 novooboljelih osoba

U Ličko-senjskoj županiji je u protekla 24 sata 18 novooboljelih od Covid infekcije, a dvije su osobe umrle u bolnici u Gospići, izvijestio je u srijedu županijski Stožer Civilne zaštite.

Dvoje umrlih su korisnici gospićkog Doma za starije i nemoćne u dobi od 83 i 92 godine, koji su uz dijagnozu Covida-19 imali i niz kroničnih bolesti, dodaju iz Stožer CZ.

Među 18 novozaraženih koronavirusom u županiji osam je iz Senja, četiri iz Gospića, tri iz Otočca, dvije su osobe iz Brinja te jedna iz Novalje.

U tijeku je epidemiološka obrada kontakata oboljelih osoba.

U Ličko-senjskoj županiji trenutno je 174 aktivnih slučajeva Covida-19. Najviše ih je u gospićkom Domu za starije i nemoćne, njih 79. U Gospiću je još inficirana 41 osoba, u Otočcu ih je 20, u Senju 15,  Novalji osam, a još ima pojedinačnih slučajeva u Perušiću, Brinju, Karlobagu i Korenici.

U posljednja 24 sata provedeno je testiranje nad 56 osoba.

Pod mjerom samoizolacije su trenutno 262 osobe i policija u redovitom nadzoru nije utvrdila nepoštivanje te protuepidemijske mjere.

 Od početka pandemije u županiji je ukupno oboljelo 597 osoba, 398 je izliječenih, a 25 osoba je umrlo. 

Na području Zagrebačke županije 137 novooboljelih

Na području Zagrebačke županije u protekla 24 sata utvrđeno je 137 novih slučajeva koronavirusa, izvijestio je u srijedu županijski Stožer civilne zaštite.

Po podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije, od početka pandemije evidentirano je 3833 osoba s koronavirusom, izliječeno je 1467 osoba, a 27 osoba je umrlo. Trenutno je aktivno 2339 slučajeva.

Samoizolacija je propisana učenicima šest razreda osnovnih škola i pet razreda srednjih škola s područja Zagrebačke županije.

U tri doma za starije sa šireg zaprešićkog područja pozitivno je 25 korisnika i osam djelatnika. U jednom od njih epidemiološka obrada je u tijeku.

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji 46 novozaraženih

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji zabilježeno je 46 novozaraženih koronavirusom, a 39 osoba je izliječeno, izvijestio je u srijedu županijski Stožer civilne zaštite.

Zaražene su 23 osobe iz Dubrovnika, devet iz Župe dubrovačke, šest iz Blata, tri iz Konavala, dvije iz Metkovića, po jednoj iz Ploča i Vela Luke te jedna osoba koja nema prebivalište u županiji.

Među 46 novopozitivnih na Covid infekciju kod njih 27 je utvrđena epidemiološka veza.

Od 39 izliječenih osoba njih 15 je iz Dubrovnika, po šest iz Župe dubrovačke i Metkovića, tri iz Stona, po dvije iz Opuzena, Ploča i Konavala te po jedna osoba iz Blata, Vela Luke i s Mljeta.

U dubrovačkoj bolnici od koronavirusa liječi se četrdeset osoba. Sedam bolesnika zahtijeva intenzivnu skrb, od čega su četiri bolesnika na respiratoru (neinvazivna ventilacija), dok su tri na invanzivnoj ventilaciji.

U samoizolaciji su 1082 osoba, a u posljednja 24 sata zabilježeno je jedno kršenje te mjere.

Županijski stožer civilne zaštite i dalje apelira na građane da se pridržavaju svih epidemioloških mjera Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

U Šibensko-kninskoj županiji 23 novooboljele osobe

U protekla 24 sata na području Šibensko-kninske županije 23 osobe su oboljele od Covid infekcije, a uglavnom je riječ o kontaktima ranije oboljelih, izvijestio je u srijedu županijski stožer civilne zaštite.

Među novozaraženima devet ih je iz Šibenika, sedam iz Drniša, pet iz Knina te po jedna osoba s područja Tribunja i Pirovca.

Sedamnaest osoba se liječi na Odjelu infektologije šibenske bolnice. Ostali imaju blaže kliničke simptome i nalaze se u samoizolaciji.

U posljednja 24 sata uzeta su 93 uzorka za testiranje na SARS-CoV-2 virus. Pod mjerama zdravstvenog nadzora i samoizolacije su 422 osobe.

Trenutno su u Šibensko-kninskoj županiji  223 aktivna slučaja oboljenja od COVID-19 infekcije.

Iz županijskog Stožera CZ pozivaju građane da se nastave pridržavati svih epidemioloških mjera.

U Primorsko-goranskoj županiji 131 novozaraženi

U Primorsko-goranskoj županiji u posljednja 24 sata utvrđena je zaraza koronavirusom kod 161 osobe, a jedna je osoba, korisnik doma za starije osobe, umrla u riječkoj bolnici, izvijestili su u srijedu iz županijskog Stožera civilne zaštite.

Ozdravila je 51 osoba, pa je sada u županiji aktivno 1279 slučajeva covida-19.

Testirano je 957 osoba, a udjel starijih osoba u ukupnom broju zaraženih je 12 posto, što ukazuje da nije nastavljeno povećanje broja zaraženih među starijom populacijom.

U trima domovima za starije pozitivno na koronavirus je 38 korisnika, koji su smješteni u izolacijske jedinice domova ili u riječkoj bolnici.

Iz Kliničkog bolničkog centra Rijeka navode da su na liječenju u toj bolnici 53 bolesnika.

Na Klinici za infektivne bolesti liječe se 22 bolesnika, a na drugom odjelu infektivne klinike smještenom u prostorima Klinike za otorinolaringologiju je 17 pacijenata, svi sa srednje teškom kliničkom slikom bolesti.

U respiracijskom centru je 14 bolesnika, od kojih je pet na respiratoru.

U Vukovarsko-srijemskoj županiji 56 novooboljelih, troje umrlih

U Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata je 56 novopozitivnih na Covid-19, a tri su osobe umrle, izvijestio je u srijedu županijski Stožer civilne zaštite.

Među novoboljelima 15 osoba je iz Vinkovaca, četiri iz Cerne, po tri iz Županje, Vukovara i Ivankova, po dvije iz Vođinaca, Jarmine, Bapske, Starih Mikanovaca i Ostrova, te po jedna iz Andrijaševaca, Antina, Babine Grede, Bokšića, Borova, Drenovaca, Gradišta, Gunje, Ilače, Iloka, Lipovca, Nuštra, Orolika, Privlake, Starih Jankovaca, Štitara, Tordinaca i Trpinje.

U protekla 24 sata testirane su 293 osobe, te je testiranih do sada na području županije 18051 osba.

U samoizolaciji je 961 osoba, a hospitaliziranih 44 osobe.

Iz sustava zdravstva pozitivna su 42 radnika među kojima je 12 liječnika, dok se u samoizolaciji nalazi 60 radnika, među kojima je 18 liječnika.

Iz sustava obrazovanja pozitivno je 14 nastavnika i 13 učenika, a u samoizolaciji je 15 nastavnika i 244 učenika.

Od početka epidemije u županiji je oboljelo ukupno  2228 osoba, od kojih je 1737 izliječeno, a 32 osobe su umrle.

U Zagrebu 677 novooboljelih

U Zagrebu je u posljednja 24 sata zabilježeno 677 novooboljelih osoba, a trenutno je 3578 aktivnih slučajeva, objavio je u srijedu Nastavni zavod za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar”.

Epidemiolozi Zavoda uspješno su kontaktirali 895 osoba, a  mjera samoizolacije izrečena je za 748 osoba.

Od 895 obrađenih pozitivnih osoba, 277 je za sada negativne epidemiološke anamneze, 389 osoba su kontakti pozitivnih, tri su osobe doputovale iz Srbije, BiH i Slovenije, 41 osoba je štićenik ili djelatnik domova za starije i ostalih ustanova socijalne skrbi, a za 83 osobe obrada je još u tijeku.

Kod 16 osoba moguća je izloženost na radnom mjestu, kod dvije je osobe moguća izloženost tijekom vjerskih događanja, a kod tri osobe tijekom sportskih aktivnosti.

Petnaestero djece školske dobi u obradi je kod liječnika školske medicine. Kod devet osoba moguća je izloženost tijekom izlazaka i ostalih društvenih i obiteljskih okupljanja. Liječnici obiteljske medicine završili su obradu za 57 osoba.

U pet domova za starije i nemoćne osobe na području grada Zagreba u protekla su 24 sata potvrđeni pozitivni nalazi 11 korisnika, dvije nezdravstvene djelatnice i jednog zdravstvenog djelatnika te korisnika i djelatnice u jednoj ustanovi s posebnim uvjetima obrazovanja.

Tijekom proteklog dana utvrđen je pozitivan nalaz testa kod 12 učenika i jednog nastavnika osnovnih škola te 15 učenika srednjih škola.

Mjera samoizolacije određena je za 235 učenika i osam nastavnika osnovnih te 251 učenika srednjih škola. U Karanteni Grada Zagreba nalazi se 28 osoba.

U Osječko-baranjskoj županiji 122 novooboljelih

U zadnja 24 sata u Kliničkom bolničkom centru Osijek i Zavodu za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije testirana su 394 uzorka od kojih su 122 bila pozitivna na koronavirus, izvijestio je u srijedu županijski Stožer Civilne zaštite.

Od 122 novopozitivne osobe najviše ih je iz Osijeka i njegovih prigradskih naselja, ukupno 49. Po 11 ima prebivalište na područjima gradova Valpovo i Đakovo, a devet na području Donjeg Miholjca.

U Belišću je sedam novooboljelih, u Belom Manastiru pet, a u Našicama dvoje. Na području općine Čepin zabilježeno je osam pozitivnih na koronavirus, u općini Antunovac četiri, općini Bizovac tri, te po dvije na području Levanjske Varoši, Viškovaca i Petrijevaca.

Jednu novopozitivnu osobu imaju Bilje, Erdut, Kneževi Vinogradi, Đakovačka Satnica, Semeljci, Draž i Vladislavci.

Na području županije hospitalizirano je 135 osoba oboljelih od covida-19. Njih 19 je u našičkoj bolnici, a 116 u KBC-u, od kojih je 25 osoba na respiratoru.

Preminula je jedna muška osoba iz Selaca Đakovačkih, 1951. godište, koja je osim covida-19 imala i druge komorbiditete.

Pod mjerom samoizolacije na području županije je 4606 osoba.

Policija je provela 33 samoinicijativne provjere osoba u samoizolaciji i utvrdila jedno kršenje mjere u Donjem Miholjcu. Inspektori Civilne zaštite obavili su 34 nadzora, najviše nad ugostiteljskim objektima i prodavaonicama te utvrdili nepravilnosti na tri mjesta, priopćio je Stožer.

U Koprivničko-križevačkoj županiji 55 novozaraženih, umro štićenik doma

Na području Koprivničko-križevačke županije u posljednja 24 sata zabilježeno je 55 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a jedan je štićenik doma za starije umro, izvijestio je u srijedu županijski Stožer civilne zaštite.

Korisnik Doma za starije i teško bolesne osobe Senior care iz Križevaca umro je u koprivničkoj Općoj bolnici, a u anamnezi je imao više bolesti.

“Na koronavirus je u Podravini i Prigorju trenutno pozitivno pet učenika i isto toliko nastavnika. U samoizolaciji je 99 učenika te 22 nastavnika. Unatoč tome nemamo škola niti razreda koji su na online nastavi”, kazao je na konferenciji za novinare načelnik Stožera Ratimir Ljubić.

Ravnatelj Opće bolnice u Koprivnici dr. Mato Devčić kazao je da se na covid odjelu te bolnice nalazi 15 pacijenata. Među njima je pet osoba čije zdravstveno stanje zahtjeva intenzivno liječenje i troje ljudi na respiratorima. Također u izolaciji je i jedno dijete koje se liječi na pedijatriji.

“Na koronavirus nam je pozitivno 12 djelatnika i to sedam liječnika, četiri medicinske sestre i jedan medicinski tehničar”, kazao je.

Ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije dr. Draženka Vadla istaknula je kako se osim dosadašnjih seroloških od danas u toj ustanovi obavljaju i tzv. PCR testiranja.

“Do kraja tjedna bit će i brzi antigenski testovi koji će biti namijenjeni samo osobama sa simptomima”, izvijestila je.

Stožer je izvijestio i kako je ozdravilo 27 ljudi, trenutno su aktivna 252 aktivna slučaja od kojih se 21 osoba nalazi na bolničkom liječenju.

U Karlovačkoj županiji jedna osoba umrla i 58 novozaraženih

U Karlovačkoj županiji je 58 novozaraženih osoba, od kojih 19 korisnika i troje zaposlenika jednog obiteljskog doma za starije i nemoćne, a umrla je 85-godišnja žena koja je prije oboljela od covida-19, što je 24. smrtni slučaj od te bolesti u toj županiji.

Dosad je oboljelo 1398 ljudi, a trenutačno ih je u samoizolaciji 528.

Na liječenju u karlovačkoj Općoj bolnici je 46 oboljelih, jedan je na respiratoru, pet je novoprimljenih, a osam ih je otpušteno.

U samoizolaciji je 46 zdravstvenih djelatnika i 13 nezdravstvenih djelatnika te bolnice.

Na covid odjelu ogulinske bolnice je 16 pozitivnih pacijenata, a u samoizolaciji je osam djelatnika te bolnice.

Inspekcija Stožera civilne zaštite u Karlovcu nije utvrdila kršenje epidemioloških mjera.

U srednjim školama pozitivno je 20 učenika i osam djelatnika, a u osnovnim školama 14 učenika i 27 djelatnika.

U samoizolaciji su 582 učenika iz 15 razrednih odjela svih škola u Karlovačkoj županiji.

U Međimurskoj županiji 194 nova slučaja zaraze, dvoje umrlih

U posljednja 24 sata u Međimurskoj županiji potvrđena su 194 nova slučaja zaraze koronvirusom, a umrle su dvije osobe, izvijestio je u srijedu županijski Stožer civilne zaštite.

Umro je 83-godišnji muškarac i 93-godišnja žena, oboje s teškim kroničnim bolestima.

Prema podacima županijskog Zavoda za javno zdravstvo testirane su 453 osobe, a postotak pozitivnih osoba na covid 19 u odnosu na broj testiranih za proteklih 24 sata je 42,8 posto. Do sada je ukupno uzeto 14.985 uzoraka.

U posljednja 24 sata oporavilo se 105 osoba.

Iz Stožera javljaju kako je u Županijsku bolnicu Čakovec primljeno novih 10 pacijenata te su u ovom trenutku hospitalizirana 54 pacijenta pozitivna na koronavirus, a šest ih se nalazi na respiratoru.

U zdravstvenom sustavu pozitivan je jedan liječnik i 13 medicinskih sestara, a u samoizolaciji je jedan liječnik i 13 medicinskih sestara, stoji u priopćenju međimurskog Stožera.

U Krapinsko-zagorskoj županiji 99 novih slučajeva zaraze

U protekla 24 sata potvrđeno je 99 novozaraženih koronavirusom na području Krapinsko-zagorske županije, izvijestio je u srijedu županijski Stožer civilne zaštite.

Četrnaest novozaraženih je s područja općine Desinić, deset ih je s područja općine Tuhelj, a po devet u gradovima Krapini, Oroslavju i Zaboku.

Trenutno je 1009 aktivnih slučajeva zaraze osoba s prebivalištem na području Krapinsko-zagorske županije. U samoizolaciji se nalaze 662 osobe.

U Splitsko-dalmatinskoj županiji 396 novozaraženih, troje umrlo

U Splitsko-dalmatinskoj županiji u posljednja 24 sata evidentiran je rekordan broj od 396 zaraženih, dok su tri pacijenta umrla u bolnici, izvijestio je u srijedu županijski Stožer civilne zaštite.

Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 1044 obrađena testa danas je 396 novooboljelih osoba pozitivno na koronavirus.

Iz Splita je njih 108, Sinja 97, Imotskog 22, Kaštela i Omiša po16, Makarske 15, Solina i Hrvaca po 11, Prološca devet, Trilja i Vrgorca po osam, Dugog Rata i Otoka po sedam, Dicma, Muća i Zmijavaca po šest, Podstrane i Šestanovca po pet, te Runovića, Podbablja i Klisa po četiri.

Troje novooboljelih je iz Vrlike, po dvoje iz Trogira, Podgore i Marine, te po jedan iz Starog Grada, Supetra, Bola, Baške Vode, Jelse, Lovreća, Okruga, Postira, Primorskog Doca,  Šolte, Tučepa i Ciste Provo. 

Od ukupnog broja novooboljelih 176 osoba su kontakti prethodno oboljelih dok se ostali epidemiološki obrađuju.

Ukupno se 2235 osoba nalazi u samoizolaciji, na bolničkom liječenju je 91 covid pozitivna osoba, a njih se osam nalazi na respiratoru.

Prema izvješću KBC-a Split, u protekla 24 sata umrle su tri osobe, od čega jedna žena stara 91 godinu i dva muškarca stara 71 i 76 godina. Sve su uz brojne komorbiditete bile pozitivne i na covid infekciju, navodi se u priopćenju.

U Virovitičko-podravskoj županiji 31 zaraza

Na području Virovitičko-podravske županije 31 je novooboljeli od koronavirusa, izvijestio je u srijedu navečer županijski Stožer Civilne zaštite.

Sedam je osoba starije životne dobi, 21 srednje, a troje su djeca. Najveći broj oboljelih je u Pitomači (8), Orahovici (7) i Slatini (6). U Virovitici i Mikleušu je po troje zaraženih, u Čancima dvoje, a u Suhopolju i Voćinu po jedan.

Na liječenju u Općoj bolnici Virovitica trenutno je 17 pozitivnih covid-19 pacijenata, a u KBC-u Osijek je četvero pacijenta s područja Virovitičko-podravske županije. Svi se nalaze u Respiracijskom centru na respiratoru.

Od početka epidemije na području Virovitičko-podravske županije zarazilo se 795 osoba, a umrlo je 14.

Članak se osvježava s pristizanjem informacija

Comments (2)

  1. […] 26 umrlih, 2480 novooboljelih – 29.404 samoizoliranih: COVID-19 | 4. stude… 04/11/2020 […]

  2. […] >>>26 umrlih, 2480 novooboljelih – 29.404 samoizoliranih: COVID-19 | 4. studeni | detalji […]

Comments are closed.