PolitikaPreporučeno

394 zaraze, umrlo 11 osoba: COVID-19 | 2. ožujak | detalji

U Hrvatskoj su u posljednja 24 sata zabilježena 394 nova slučaja zaraze koronavirusom na više od 7000 testiranih, a umrlo je 11 osoba, izvijestio je u utorak Nacionalni stožer civilne zaštite.

Broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj trenutno iznosi 2893. Na bolničkom liječenju je 770 pacijenata, 21 manje nego jučer, od kojih je na respiratoru njih 65, jedan više nego jučer.

>>>91 novi slučaj zaraze i 11 umrlih, zauzeto 29 kreveta: COVID-19 | 1. ožujak | detalji

Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, zabilježeno je ukupno 243.458 osoba sa covidom-19, od kojih je 5548 umrlo.

Ukupno se oporavilo 235.017 osoba, od toga 382 u posljednja 24 sata.

U samoizolaciji su trenutno 13.382 osobe.

Do danas je ukupno testirana 1,354.191 osoba, od toga 7245 u posljednja 24 sata.

U Sisačko-moslavačkoj županiji 17 novozaraženih

Na području Sisačko-moslavačke županije u protekla je 24 sata zabilježeno 17 novooboljelih osoba od zarazne bolesti covid-19, priopćeno je iz Županijskog stožera civilne zaštite.

Kako stoji u dnevnom izvješću, riječ je o deset novozaraženih iz Siska, četiri iz Lekenika, te po jednoj osobi iz Petrinje, Novske te Velike Ludine. Kao i obično, u izvješću se apelira na sve stanovnike županije da se pridržavaju epidemioloških mjera i preporuka Nacionalnog i Županijskog stožera.

Primorsko-goranska županija s 53 novozaraženih, ozdravile 33 osobe

Nove 53 osobe zaražene su koronavirusom, a 33 su ozdravile u zadnja 24 sata u Primorsko-goranskoj županiji, priopćio je u utorak županijski Stožer civilne zaštite.

Među 604 testirana uzorka tijekom proteklog dana 8,8 posto je bilo pozitivnih.

U županiji je trenutno 370 aktivnih slučajeva zaraze.

Ravnateljstvo Kliničkog bolničkog centra Rijeka javlja da se na bolničkom liječenju u ovoj bolnici nalazi 27 osoba, a pet ih je je na respiratoru.

U Istri umrla jedna osoba, četiri novozaražene

Jedna je osoba umrla, a nove četiri su zaražene koronavirusom u zadnja 24 sata u Istarskoj županiji, izvijestio je u utorak županijski Stožer civilna zaštite.

U pulskoj bolnici umrla je 79-godišnja žena koja je uz pridružene kronične bolesti bila pozitivna na covid-19.

U zadnja 24 sata u županijskom Zavodu za javno zdravstvo ispitano je 422 uzoraka brisa te je zaraza potvrđena kod četiri osobe.

Kod tri osobe radi se o dolasku iz samoizolacije, dok je u epidemiološkoj obradi jedna osoba.

Od jučer su se oporavile dvije osobe, trenutno je u Istri 41 aktivan slučaj zaraze, dok pod mjerama samoizolacije nalazi 975 osoba.

Na Odjelu infektologije pulske Opće bolnice na liječenju su 24 osobe.

Tri nova slučaja zaraze u Zagrebačkoj županiji

U Zagrebačkoj županiji u posljednja 24 sata zabilježena su tri nova slučaja zaraze koronavirusom, a broj aktivnih slučajeva smanjen na 249, izvijestio je u utorak županijski Zavod za javno zdravstvo.

U posljednja 24 sata ozdravilo je 29 osoba, a tri nova slučaja zaraze zabilježen su u gradu Samoboru te u općinama Pisarovina i Orle.

Trenutno je aktivno 249 slučajeva što je smanjenje u odnosu na dan ranije kad je aktivno bilo 275 slučajeva zaraze.

Od početka pandemije na području Zagrebačke županije evidentirane su 19.922 osobe kojima je potvrđena bolest, izliječeno je 19.600 osoba, a 73 osobe su umrle.

Samoizolacija je propisana učenicima triju razreda, izvijestio je županijski Zavod za javno zdravstvo.

Stožer civilne Zagrebačke županije apelira na sve stanovnike da se pridržavaju svih donesenih mjera i uputa te da posebice vode računa o socijalnoj distanci te da izbjegavaju putovanja.

U Koprivničko-križevačkoj županiji umrle dvije osobe, sedam novozaraženih

Dvije osobe su umrle, a novih sedam zaraženo je koronavirusom u Koprivničko-križevačkoj županiji u zadnja 24 sata, dok je pet osoba ozdravilo, priopćio je u utorak županijski Stožer civilne zaštite.

U Općoj bolnici Koprivnica umrlo je dvoje pacijenata rođenih 1941. i 1943. godine koji su osim zaraze covidom-19 u kliničkoj anamnezi imali i druge bolesti.

Na području županija trenutno su 52 aktivna slučaja zaraze, a četiri osobe nalaze se bolničkom liječenju.

Od početka pojave koronavirusa u Koprivničko-križevačkoj županiji taj je virus potvrđen kod 6094 osobe.

Tijekom jučerašnjeg dana obavljena su 144 testiranja, a od početka pandemije testirano je 21.453 ljudi.

U Osječko-baranjskoj županiji 13 novopozitivnih

U posljednja 24 sata u Kliničkom bolničkom centru Osijek i županijskom Zavodu za javno zdravstvo obrađeno je 287 uzoraka od kojih je 13 bilo pozitivno na novi koronavirus, izvijestio je u utorak osječko-baranjski Stožer civilne zaštite.

Četiri novopozitivne osobe su s područja Osijeka, po dvije su iz Đakova i Našica, a po jedna je s područja Belog Manastira, Belišća, Bizovca, Darde i Erduta.

„Na bolničkom liječenju nalazi se 54 pacijenta. Njih 45 je u Kliničkom bolničkom centru, od kojih je deset na respiratoru. U Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirano je devet pacijenata. Na području županije u samoizolaciji se trenutno nalazi 1001 osoba“, priopćio je Stožer.

Policijski službenici proveli su 26 provjera osoba u samoizolaciji, i to 24 samoinicijativno kada su sve osobe zatekli na prijavljenoj adresi, te dvije provjere po dojavi građana koje su bile točne te je nepoštivanje samoizolacije utvrđeno u Našicama i Osijeku.

Policija je obavila 174 nadzora ugostiteljskih objekata i nisu utvrdili kršenje mjera.

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji 72 novozaraženih

Nove 72 koronavirusom zaražene osobe broji Dubrovačko-neretvanska županija u zadnja 24 sata, a 43 su se oporavile, priopćio je u utorak županijski Stožer civilne zaštite.

Brzim antigenskim testom zaraza je potvrđena za 27 osoba iz Dubrovnika, 19 iz Konavala, 16 iz Župe dubrovačke, četiri iz Dubrovačkog Primorja, po dvije iz Orebića i Stona te po jednoj iz Korčule i Slivnog.

Ukupno je zaraženo 38 muškaraca i 34 žene, a 47 osoba ima utvrđenu epidemiološku vezu.

Oporavile su se 43 osobe od kojih 19 iz Dubrovnika, 11 iz Konavala, po četiri iz Orebića i Župe dubrovačke, tri iz Ploča te dvije iz Blata.

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji na području od Stona do Konavala trenutno je 629 aktivnih slučajeva zaraze, od čega u Dubrovniku 251, Konavlima 212, Župi dubrovačkoj 91, Dubrovačkom primorju 15 i Stonu osam.

Od jučer je obrađeno 370 uzoraka, a od početka pandemije ukupno 45.223.

U dubrovačkoj bolnici liječi se 50 na covid-19 pozitivnih osoba. Šest pacijenata zahtijevaju intenzivnu skrb, od kojih su četiri na invazivnoj, a dva na neinvazivnoj ventilaciji.

U samoizolaciji je 1427 osoba, a u posljednja 24 sata zabilježena su tri kršenja te mjere, sva na granici, što je ukupno 408 od početka pandemije.

Novih 19 zaraženih u Zadarskoj županiji

Koronavirusom je zaraženo novih 19 osoba u Zadarskoj županiji u zadnja 24 sata, priopćio je u utorak županijski Stožer civilne zaštite.

Deset novooboljelih osoba izolaciju provode na području Zadra, dvije u Sv. Filipu i Jakovu te po jedna na području Biograda, Poličnika, Privlake, Starigrada, Sukošana, Škabrnje i Vrsi.

Testirana su 282 uzorka, pod aktivnim nadzorom je 996 stanovnika, a od zaraze se oporavilo 50 osoba.

U Općoj bolnici Zadar na svim COVID odjelima hospitalizirana su 22 pacijenta, od kojih je jedan na respiratoru.

Bjelovarsko-bilogorska županija s jednim novozaraženim

Koronavirusom je zaražena jedna osoba u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji u zadnja 24 sata, priopćio je u utorak županijski Stožer civilne zaštite.

Novozaražena osoba je s područja je Daruvara.

U bjelovarskoj Općoj bolnici trenutno se liječi 13 pacijenata zaraženih koronavirusom, a nitko nije na respiratoru.

Na opservaciji je deset pacijenata.

Na području Bjelovarsko-bilogorske županije u samoizolaciji je 190 osoba.

U Šibensko-kninskoj županiji osmero novooboljelih osoba

U protekla 24 sata na području Šibensko-kninske županije oboljelo je osam osoba od covid-19 infekcije te je trenutno 90 aktivnih slučajeva te bolesti, izvijestio je u utorak županijski Stožer civilne zaštite.

U šibenskoj bolnici liječi se 17 osoba, od kojih su dvije osobe na respiratoru, dok se u kninskoj bolnici liječi šest osoba. Ostali imaju blaže kliničke simptome i nalaze se u izolaciji.

Pod mjerama zdravstvenog nadzora i samoizolacije trenutno je 449 osoba

U posljednja 24 sata uzorkovana su i testirana 164 uzorka za testiranje na SARS-CoV-2 virus, priopćio je županijski Stožer civilne zaštite koji moli građane da se pridržavaju svih protuepidemijskih mjera.

U Krapinsko-zagorskoj županiji sedmero novozaraženih, umrla jedna osoba

Na području Krapinsko-zagorske županije evidentirano je sedam novih osoba pozitivnih na koronavirus, a umrla je jedna osoba, izvijestio je u utorak županijski Stožer civilne zaštite.

Tri novozaražene osobe su s područja grada Zaboka, dvije s područja grada Pregrade, a po jedna s područja općina Gornja Stubica i Veliko Trgovišće.

Oporavile su se tri osobe te je trenutni broj aktivnih slučajeva zaraze osoba s područja Krapinsko-zagorske županije 77. U samoizolaciji je 629 osoba.

U Općoj bolnici Zabok i bolnici hrvatskih veterana liječi se 17 pacijenata pozitivnih na SARS CoV-2, a dva su na respiratoru.

Umrla je jedna osoba pozitivna na koronavirus, navodi se u priopćenju.

Brodsko-posavska županija šest, Požeško-slavonska županija četiri novooboljele osobe

Šest novih slučajeva zaraze koronavirusom registrirano je u posljednja 24 sata u Brodsko-posavskoj županiji, a četiri su u susjednoj Požeško-slavonskoj županiji, izvijestili su u utorak tamošnji stožeri Civilne zaštite.

Od zaraze se u Brodsko-posavskoj županiji liječe  133 osobe, od kojih 38 u bolnici. Među bolničkim pacijentima pozitivnim na koronavirus tri pri liječenju trebaju potporu respiratora. Mjerom samoizolacije na području Brodsko-posavske županije obuhvaćeno je 686 osoba.

Stožer civilne zaštite Požeško-slavonske županije u utorak je izvijestio o četiri nova slučaja zaraze koronavirusom. U toj se županiji od koronavirusa liječe 53 osobe, od kojih je 11 pod nadzorom liječnika u bolnici.

Mjerom samoizolacije u Požeško-slavonskoj županiji obuhvaćene su 242 osobe.

Međimurska županija sa 21 novozaraženim

Međimurska županija ima 21 novi slučaj zaraze koronavirusom, priopćili su u utorak iz Županijskog stožera Civilne zaštite.

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, u protekla 24 sata u mikrobiološkom laboratoriju PCR metodom testirano je 149 osoba te je evidentirano devet pozitivnih slučajeva na koronavirus.

Obavljenim testiranjima s Ag brzim testovima evidentirano je osam pozitivnih slučajeva, dok je iz drugih županija javljeno o četiri slučaja osoba s prebivalištem ili boravištem na području Međimurske županije.

U protekla 24 sata oporavilo se 13 osoba.

Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 120.

Do danas je u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzet 42.031 uzorak.

Prema dnevnim informacijama Županijske bolnice u Čakovcu, ukupno su hospitalizirana 43 pacijenta pozitivna na koronavirus, a od toga su dva pacijenta hospitalizirana unutar 24 sata, dok je otpušteno šest pacijenata.

U protekla 24 sata nije bilo umrlih osoba, stoji u priopćenju međimurskog Stožera Civilne zaštite.

U Splitsko-dalmatinskoj županiji 58 novooboljelih, jedna osoba umrla

Na području Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 674 obrađenih testova u utorak je 58 novooboljelih osoba pozitivno na Covid infekciju a jedna je osoba umrla, izvijestio je u županijski Stožer civilne zaštite.

Prema izvješću KBC-a Split, u protekla 24 sata umro je 72-godišnji muškarac koji je uz brojne komorbiditete imao i Covid infekciju.    

Među novooboljelim osobama najviše ih je iz Splita  – gdje je novi koronavirus potvrđen kod 21 osobe. Od ukupnog broja novooboljelih 40 osoba su kontakti prethodno oboljelih dok se ostali epidemiološki obrađuju.

Ukupno su 1483 osobe u samoizolaciji.

Na bolničkom liječenju u KBC-u Split su 63 Covid  pozitivne osobe od  kojih su četiri na respiratoru, priopćeno je iz Stožera.

U Varaždinskoj županiji 11 novih slučajeva

U Varaždinskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je 11 novih slučajeva koronavirusa, priopćili su u utorak iz županijskog Stožera civilne zaštite.

S novih 11 slučajeva broj novozaraženih u tjedan dana na 100.000 stanovnika je 56, dok 14-dnevna incidencija na 100.000 stanovnika iznosi 107.

Na bolničkom liječenju u Općoj bolnici Varaždin je 40 osoba s težom kliničkom slikom, od kojih je 18 smješteno na lokaciji u Varaždinu, a 22 u Klenovniku.

Tijekom jučerašnjeg dana testirano je 319 uzoraka, pri čemu je udio pozitivnih među simptomatskim pacijentima devet posto, a u svim testiranim uzorcima tri posto.

Od početka epidemije na području Varaždinske županije evidentirano je 15.199 pozitivnih osoba, aktivnih slučajeva je 97.

U Zagrebu 46 novih zaraza

U Zagrebu je u protekla 24 sata prema podacima HZJZ-a zabilježeno 46 novooboljelih osoba, izvijestio je u utorak Nastavni zavod za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar”.

Broj potencijalno ozdravljenih/oporavljenih je 44.340, što je 65 osoba više nego jučer pa je trenutno u  Zagrebu 413 aktivnih slučajeva.

U Službi za kliničku mikrobiologiju NZJZ „Dr. Andrija Štampar“ u protekla 24 sata obavljeno je 779 testiranja i 28 je nalaza bilo pozitivno.

Djelatnici Službe za epidemiologiju uspješno su kontaktirali 26 novooboljelih osoba, a mjera samoizolacije izrečena je za 102 osobe.

Od 26 obrađenih pozitivnih osoba četiri su za sada negativne epidemiološke anamneze, a 16 osoba su kontakti zaraženih osoba. Za pet osoba obrada je u tijeku, a jedna osoba doputovala je iz Srbije.

U zagrebačkim domovima za starije i nemoćne i drugim ustanovama socijalne skrbi u proteklom danu dijagnosticiran je jedan novooboljeli djelatnik.

Tijekom proteklog dana zbog pozitivnog nalaza kod tri učenika osnovnih škola izrečena je mjera samoizolacije za 40 učenika.

Virovitičko-podravska županija: jedna starica umrla, jedan novozaraženi

Na području Virovitičko-podravske županije u posljednja 24 sata testirano je 48 uzoraka i potvrđen jedan slučaj zaraze koronavirusom, izvijestio je u utorak županijski Stožer Civilne zaštite dodajući da je umrla  90- godišnja žena.

U Općoj bolnici Virovitica na liječenju je 12 oboljelih.

Od početka epidemije na području Virovitičko-podravske županije zaraženo je 3564 osobe, a 105 je umrlo.

U Karlovačkoj županiji 35 novooboljelih, dvoje umrlih

U Karlovačkoj županiji je u posljednja 24 sata 35 novih slučajeva covida-19, a umrla su dva pacijenta, izvijestio je u utorak županijski Stožer Civilne zaštite.

Od 35 novooboljelih 24 je iz Karlovca, a ostali su iz Duge Rese, Ozlja, Slunja, Draganića, Rakovice i Netretića.

Iz Stožera ističu da u domovima za starije i nemoćne ni u obiteljskim domovima nema covid pozitivnih osoba.

U samoizolaciji se u Karlovačkoj županiji trenutno nalazi 367 osoba.

Inspektori Stožera Civilne zaštite u nadzoru prodavaonica, ugostiteljskih objekata i drugih uslužnih objekata u Karlovcu i Ogulinu nisu utvrdili nepravilnosti u smislu poštivanja protuepidemijskih mjera.

Članak se osvježava s pristizanjem informacija

Comments (1)

  1. […] >>>394 zaraze, umrlo 11 osoba: COVID-19 | 2. ožujak | detalji […]

Comments are closed.