PolitikaPreporučeno

Novo svjedočanstvo o zvjerskoj neljudskosti Cionista | VIDEO

Izraelske obrambene snage (IDF) nastavljaju eksponirati svoju životinjsku neljudskost. U posljednjem, duboko uznemirujućem primjeru, Izrael je u prvim satima ponedjeljka izvršio zračni udar u krugu “Bolnice mučenika al-Aqsa”.

Ministarstvo zdravstva u Gazi navodi da su u dvorištu bolnice postavljeni šatori za palestinske obitelji koje IDF već godinu dana ubija i goni iz jednog dijela pojasa u drugi, većina od 40 ozlijeđenih ponovno su žene i djeca.

Broj ubijenih neposredno je nejasan.

Uznemirujući zapisi

Foto-reporter Ahmed al-Ras za Washington Post je posvjedočio da je udar izazvao eksploziju spremnika s plinom i kisikom.

“Vatra je bila jako brza i spalila sve šatore. Vidio sam troje ljudi kako gore, desetke ozlijeđenih i stotine obitelji kako trče i vrište i traže svoju djecu,” rekao je, dodavši da je pripadnicima civilne zaštite trebalo oko 40 minuta da ugase požar.

UNRWA, agencija Ujedinjenih naroda za palestinske izbjeglice, situaciju je opisao kao “užasavajuću”.

Jedan od naširoko podijeljenih videozapisa bilježi smrt najmanje jedne osobe koja je živa izgorjela na krevetu. U pozadini se mogu čuti krici koji lede krv u žilama.

Videozapisi i fotografije u nastavku uznemirujućeg su karaktera, proslijedite s pažnjom.

“Tu je stanje straha i panike, i raseljeni nemaju skloništa već moraju spavati na otvorenom,” rekao je al-Ras.

Fahd al-Haddad, voditelj hitnog odjela u bolnici Al-Aqsa, rekao je za Al Jazeeru da je odjel “preplavilo” oko 50 ozlijeđenih ljudi, mnoge su žrtve djeca i žene s opeklinama trećeg stupnja.

“Potrebna nam je jedinica za opekline, koja nije dostupna u bolnici. Ali dajemo sve od sebe kako bismo im spasili živote,” rekao je.


Povezane vijesti

Comment here