PolitikaPreporučeno

U Istri zabrinutost, u 24 sata hospitalizirano 6 osoba: COVID-19 | 14. ožujak   

Na području Istarske županije u posljednja 24 sata potvrđeno je pet novih slučajeva zaraze koronavirusom, a u pulskoj bolnici od jučer hospitalizirano je šest osoba, izvijestio je u nedjelju županijski Stožer civilne zaštite.

“Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 256 uzoraka briseva na COVID-19 te je potvrđeno pet novozaraženih osoba. Kod četiri osobe riječ je o dolasku iz mjera samoizolacije ili bliskom kontaktu već poznate pozitivne osobe dok se u epidemiološkoj obradi nalazi jedna osoba”, naveli su iz županijskog Stožera civilne zaštite.

>>>Istra umanjila dnevni broj zaraženih | 6. ožujak | COVID-19

U međuvremenu od jučer oporavilo se pet osoba, pa je trenutno u istri 69 aktivnih Covid-19 pozitivnih osoba. U mjerama samoizolacije nalazi se ukupno 1154 osoba.

“Ozbiljniji simptom”

U pulskoj Općoj bolnici, na Odjelu za infektologiju, na liječenju su 24 osobe. Kako se doznaje, riječ je o osobama koje su ovih dana razvile ozbiljnije simptome zbog čega su morale biti hospitalizirane u bolnici.

>>>Proboj koronavirusa, privremeno ukidanje posjeta u pulskoj Općoj bolnici

“Brine nas to što se broj osoba u samoizolaciji povećava iz dana u dan, i kako stvari stoje taj će broj i danas biti veliki. Nama se u Istri virus kreće među obitelji zato što se ljudi ne pridržavaju samoizolacije pa se zarazi cijela obitelj. Znači potrebno je izolirati se od svih zdravih osoba oko sebe jer ako zaraženi ostaje i dalje u svojem domaćinstvu u interakciji s obitelji, u tom slučaju imamo zaražene cijele obitelji”, izjavio je za Hinu načelnik županijskog Stožera civilne zaštite Dino Kozlevac.

>>>Istra citirala epidemiološku situaciju, zatražila odgodu popuštanja mjera za kladionice

Apelirao je na sve građane, a posebno na osobe koje rade nekakve javne poslove s većim brojem ljudi, da se strogo pridržavaju svih epidemioloških mjera kao i do sada i da ne dolaze na posao ako imaju bilo kakve simptome bolesti.

Comments (1)

  1. […] >>>U Istri zabrinutost, u 24 sata hospitalizirano 6 osoba: COVID-19 | 14. ožujak […]

Comments are closed.