PreporučenoTech

Bootanje SpaceShipTwo-a Virgin Galactica: VIDEO

Virgin Galactic će kroz Inicijalnu javnu ponudu dionica (IPO) u ponedjeljak postati prva javna svemirska kompanija pa je ususret hoćeš-nećeš povijesnom događaju priredila niz provokativnih i atraktivnih evenata, uključujući prezentaciju prve privatne linije svemirske odjeće.

>>>Bezos predstavio maketu landera: vrijeme je da se vratimo na Mjesec – ovaj put da bi tamo ostali

U novom videu, objavljenom 23. listopada, možete vidjeti futurističko bootanje suborbitalne svemirske letjelice SpaceShipTwo koja će dva pilota i šest putnika u letu lansirati u gornje sfere atmosfere brzinom većom od 3 Macha gdje će prvi svemirski turisti u bestežinskom stanju plutati oko 10 minuta prije povratka na zemlju u maniri tradicionalnih zrakoplova.

>>>Musk pokazao unutrašnjost Zvjezdobroda, citirao Dylana Thomasa

“Ovaj je test potvrdio osnovu električnog sustava novog svemirskog broda i znači da možemo započeti provjeru ugrađenih električnih podsustava u pripremi za njegov prvi let”, navela je kompanija u popratnom tekstu teasera.

Virgin Galactic prve komercijalne letove planira u 2020. godini, očekuje se da će njezin vlasnik biti na prvom letu. “Vrlo je stvarno, vrlo je uzbudljivo i vrlo blizu,” rekao je Branson prilikom nedavnog predstavljana svemirskih krpica.

Živi bili pa vidjeli, ili kako to kažu u Zvjezdanim stazama: “Live long & Prosper”.

>>>Idemo