PolitikaPreporučeno

Dužnosnici koji su svjesno kršili zakon tijekom ‘lockdowna’ trebaju dati ostavke: Glas poduzetnika  

Udruga Glas poduzetnika u oštrom i opravdano gnjevnom priopćenju za javnost traži da ministri i drugi državni dužnosnici koji su tijekom generalnog lockdowna posjećivali klub Dragana Kovačevića, razriješenog predsjednika uprave Janafa i drugookrivljenog u aferi Janaf, podnesu ostavke.

U kratkom rezimeu, u ugostiteljskom objektu Dragana Kovačevića u Slovenskoj ulici u Zagrebu lani je na Martinje (11. studenoga 2019.) izvršena primopredaja mita u iznosu od 1.960.000,00 kuna. Novac je Kovačeviću uručio prvookrivljeni Krešo Petek, osnivač i voditelj tvrtke Elektrocentar Petek.

>>>Predsjednik uprave Janafa primio 1.96 milijuna kuna mita, pokrenuta istraga protiv 11 osoba | USKOK

Od istaknutih javnih osoba, u objektu je navedenog dana boravio suprug bivše predsjednice, Jakov Kitarović.

Svoje posjete klubu u međuvremenu su javno potvrdili aktualni predsjednik Republike Zoran Milanović, bivši predsjednik Stjepan Mesić, ministri Tomislav Ćorić, Oleg Butković i Josip Aladrović. Među klijentelom je bio i sudac Ivan Turudić.

https://www.youtube.com/watch?v=8jzVLPBeJlg

Reakciju udruge Glas poduzetnika na navedena i druga otkrića povezana s ilegalnim i od poštivanja zakona “oslobođenim” klubom Dragana Kovačevića prenosimo u cijelosti:

Zbog sumnje da su posjećivali klub Dragana Kovačevića, sada osumnjičenika u velikoj korupcijskoj aferi, za vrijeme trajanja mjera koje su zatvorile mnoge ugostiteljske objekte od 19. ožujka do 11. svibnja, UGP smatra kako bi svi ministri, pomoćnici i državni tajnici koji su posjećivali klub trebali podnijeti ostavke!

>>>I zato je HDZ danas sinonim za korupciju u Hrvatskoj: Domovinski pokret

Pitamo se, kako je moguće, dok su se svi građani pridržavali mjera, a sankcionirani su bili oni koji nisu, da ih državni dužnosnici svjesno krše?

Upravo su dužnosnici oni koji moraju biti primjer, a ovdje su pokazali suprotno – pokazali su da ono što vrijedi za sve građane Republike Hrvatske, ne vrijedi i za njih.

Smatramo kako je njihova odgovornost sljedeća:

  1. Svjesno kršenje propisanih mjera;
  2. Neprijavljivanje kršenja propisanih mjera kojima su svjedočili;
  3. Licemjerje i dvostruka pravila zbog kažnjavanja ugostiteljskih objekata bez razloga, dok oni osobno krše pravila.

Naši poslovi su bili zatvoreni, svi smo pretrpjeli velike udarce, ali smo slušali autoritet Stožera civilne zaštite kako bismo spasili živote. Ako se svaki građanin i poduzetnik ponaša odgovorno, onda i svaki dužnosnik mora pokazati barem jednaku razinu odgovornosti za vlastite postupke. Ne govoreći o pojedincima, smatramo kako oni koji su boravili u navedenom klubu za vrijeme lock-downu trebaju postupiti odgovorno i moralno. Dvostrukih kriterija ne smije biti!

“Kada vidim ove priče o neregistriranom klubu u kojem se političari i “kontroverzni” poduzetnici druže i u kojem je brojač novca, kada vidim priče o autu u kojem je milijun eura gotovine, imam osjećaj da gledam Narcose na Netflixu, a ne stvarne događaje u Republici Hrvatskoj. Očigledno je da na žalost postoje dvije vrste građana ove države – oni koji poštuju zakone i oni drugi kojima je očigledno sve dozvoljeno. Političari moraju biti odgovorni za svoje ponašanje kao što je svatko od nas odgovoran te je zbog toga nužno da svatko tko je bio u “klubu” u vrijeme lockdowna da ostavku i bude razriješen dužnosti,” rekao je Dražen Oreščanin, izvršni direktor udruge Glas poduzetnika.

>>>Predsjednik: ovdje se skriva nešto opako i ozbiljno | afera Janaf

Pitali smo i naše članove, njih gotovo 13 000, misle li da dužnosnici koji su kršili propise dolazeći u klub, moraju podnijeti ostavku? Njih čak 95 % misli kako trebaju.

Za kraj, dodajmo kako ćemo tražiti pokretanje istrage o svim ilegalnim i neprijavljenim radnjama kluba. Uključujući točenje pića bez dozvole, neplaćanje PDV-a, neplaćanja ZAMP-a, upitne Minimalne tehničke uvjete i svega ostaloga, od početka “funkcioniranja” ovog “kluba”.

Ovo što se dogodilo je skandalozno i ne smije se ponoviti! Krajnje je vrijeme da dužnosnici postanu svjesni svoje odgovornosti!

Comments (1)

  1. […] >>>Dužnosnici koji su svjesno kršili zakon tijekom ‘lockdowna’ trebaju dati ostavke: … […]

Comments are closed.