Biznis i ekonomija

Elon Musk: kupujem Manchester United

Elon Musk, glavni izvršni direktor proizvođača električnih automobila Tesla i aktualni svjetski prvak u privatnom bogatstvu u utorak je proglasio kupnju nogometnog kluba Manchester United Plc.

>>>Trol Musk o kupnji Manchester Uniteda: samo sam se šalio

“Kupujem Manchester United nema na čemu,” napisao je ekscentrik u objavi na Twitteru.

Manchester United u investicijskim krugovima slovi kao jedan od najlukrativnijih nogometnih brendova svijeta s 20 titula šampiona Engleske i jednom pobjedom u Europskoj ligi, najprestižnijem klupskom natjecanju svijeta.

>>>‘Javni spektakl, remećenje operacija, uništavanje vrijednosti dioničarima’ | Twitter vs. Musk

Klub je u 2005. godini za 790 milijuna funti kupila američka obitelj Glazer, njegova je aktualna tržišna kapitalizacija 2.08 milijardi dolara.

Vlasnici u posljednjim godinama trpe kritike i prosvjede navijača zbog dojma da nemaju ambicija u kupnji vrhunskih igrača. Pritisak je ojačao nakon što je klub prošlu sezonu zaključio na šestom mjestu engleske Premier lige dok su povijesni rivali s druge strane grada, Manchester City, osvojili drugu titulu zaredom.

>>>Muskov tata dobio drugo dijete s pokćerkom koju je usvojio kad je imala 4

Britanski list The Daily Mirror lani je izvijestio da su Glazersi spremni na prodaju, uz uvjet da ponuda bude veća od 4 milijarde funti (4.84 milijardi dolara).

>>>Titani europskog nogometa traže ‘Superligu’; Gary Neville: to je ‘čista pohlepa, apsolutna sramota’

Musk je prije tjedan dana prodao dionice Tesle vrijedne 6.88 milijardi dolara, što bi mu, u teoriji, trebalo biti dovoljno da plati milijardu dolara odštete za odustajanje od akvizicije Twittera i potencijalnu kupnju Manchester Uniteda.

Dakako, jedna od merkurijanskih opcija je i da se “samo šali”.

Grabancijaš je ‘live’ na Google vijestima

Comments (1)

  1. […] Elon Musk: kupujem Manchester United 17/08/2022 […]

Comments are closed.