PreporučenoTech

Elon Musk ponekad izbriše, a ponekad uništi telefon: sudski spis

Elon Musk redovito prelazi na novi telefon i ponekad iz predostrožnosti i zbog sigurnosti uništi stari, otkrivaju sudski dokumenti objavljeni prošlog tjedna.

“Iz sigurnosnih razloga gospodin Musk redovito mijenja svoj mobilni uređaj, njegov stari uređaj je tada preslikan, očišćen, pohranjen ili uništen,” navodi se u izjavi zaposlenika SpaceX zaduženog za informacijske tehnologije datiranoj 1. listopada.

>>>Musk i Ma: ubrzani kolaps populacije najveći izazov čovječanstva

Informacija je zatražena unutar tužbe koju je britanski ronilac Vernon Unsworth podnio nakon što ga je Musk prošle godine na Twitteru nazvao “pedo(filom)”. On se kasnije ispričao i izbrisao tweet.

Unsworth je lani uhvatio pažnju javnosti tijekom spašavanja mladih nogometaša i njihova trenera iz pećine u Tajlandu. Musk je tada predložio izradu minijaturne podmornice za izvlačenje, što ga je dovelo u javnu prepirku s roniocem. Unsworth je tada sugerirao da je zanimanje Muska za djecu “marketinške prirode”.

>>>Musk najavio fizičku prisutnost Tesle u Hrvatskoj, istočnoj Europi

Iz izvješća je nejasno koje podatke s mobitela traži tužiteljstvo.

“Gospodin Musk svoj telefon zamjenjuje novim poput mnogih drugih ljudi i gospodin Musk povremeno mijenja svoj telefon iz razloga povezanih sa sigurnošću i osjetljivim informacijama,” rekao je odvjetnik Muska za Business Insider.