PolitikaPreporučeno

HDZ potajice izmišlja poslove za uhljebljivanje članova ukaljanih korupcijom

Ministarstvo branitelja ponovno je zaposlilo svoju bivšu državnu tajnicu Nevenku Benić koju je Vlada 24. rujna razriješila dužnosti nakon što je USKOK pokrenuo istragu zbog osnovane sumnje da je umiješana u namještanje polaganja državnih ispita.

>>>HDZ odgovoran za korupciju | Fimi Media

Jutarnji list piše da je odgovor na jednostavno pitanje – jesu li državni tajnici, najbliži suradnici ministra Medveda, nakon što su ove jeseni zbog umiješanosti u skandale smijenjeni ili primorani podnijeti ostavke, ostali raditi u Ministarstvu i ako jesu – na kojim točno radnim mjestima, “čupao” tjedan dana.

Iz zanimljivog izvještaja je razvidno da se Ministarstvo svojski, na trenutke montypythonovski borilo da izbjegne konkretne odgovore, da bi na kraju potvrdilo kako je za Benić osmišljeno novo radno mjesto državne službenice najvišeg ranga i najvišeg platnog razreda koji s njezinim dugogodišnjim, navodno koruptivnim stažom, podrazumijeva plaću od oko 14.000 kuna.

Benić je inače aktivna članica HDZ-a i predsjednica HDZ-ove udruge žena “Katarina Zrinska” za Krapinsko zagorsku županiju. Njezin je šef, Andrej Plenković, poznat po navodno netočnim izjavama da njegova stranka ne tolerira i nema nikakve veze s korupcijom, u petak potvrdio ponovno zapošljavanje osobe osumnjičene za pogodovanje i korupciju.

“Nevenka Benić je državna službenica, koja je bila imenovana na mjesto državne tajnice, što je političko mjesto. Ona je razriješena s mjesta državne tajnice, dakle s političkoga mjesta i vratila se na svoje službeničko mjesto, o čemu me je izvijestio ministar Tomislav Medved,” rekao je Plenković novinarima na konferenciji The Economist “Svijet u 2021.,” prema citatu Hine. “Žena radi, mora živjeti primiti plaću,” dodao je o uhljebljivanju navodno pokvarene osobe na račun hrvatskih građana, startupa i poduzetnika kojima nakon što HDZ podmiri svoj kadar ostaju mrvice ili odlazak u tuđinu.


Korupcija HDZ-a

Comments (1)

  1. […] >>>HDZ potajice izmišlja poslove za uhljebljivanje članova ukaljanih korupcijom | bonus p… […]

Comments are closed.