PolitikaPreporučeno

KBC Dubrava otvorio Covid bolnicu uslijed postojanog porasta pacijenata u infektivnoj klinici

Koordinator bolničkog liječenja oboljelih od Covida-19 u KB Dubrava Ivica Lukšić izjavio je u utorak da su otvorili Covid bolnicu zbog stalnog rasta bolesnika u infektivnoj bolnici “Dr. Fran Mihaljević” čiji će višak bolesnika preuzeti u slučaju popunjenosti.

“U stalnoj smo komunikaciji s Infektivnom klinikom i pripravnosti da u onom trenutku kad infektivna klinika popuni svoje kapacitete za Covid bolesnike, KBC Dubrava u svojem kliničkom centru primi ostatak bolesnih”, rekao je Lukšić za HRT, napominjući da su otvoreni jer broj bolesnika u “Dr. Fran Mihaljević” stalno raste nekoliko dana.

>>>Božinović potvrdio da su dnevne brojke Nacionalnog stožera često netočne: COVID-19

Lukšić je rekao da trenutno u bolnici imaju dva pacijenta pozitivna na koronavirus.

“U ovom trenutku je važna brojka hospitaliziranih osoba i onima kojima je potrebno intenzivno liječenje, zato što oni opterećuju zdravstveni sustav.”

Ivica Lukšić

Situacija je po njegovim riječima sada drugačija jer imaju iskustvo od proteklih šest mjeseci što se tiče koronavirusa pa sada hospitaliziraju samo bolesnike kojima je potrebna bolnička njega i skrb.

Istaknuo je da ostale bolesti nisu stale i da se o tome mora voditi računa, dodavši da u KB Dubrava dijagnostika radi u dvije smjene te da su liste čekanja za neke pretrage manje no ikad. “Zbog koronavirusa smo uspjeli neke stvari poboljšati”, dodao je.

>>>Vojni ekspedicijski kamp za ekstremne uvjete ispred KB Dubrava: VIDEO

Lukšić je poručio da u jesen ulazimo s velikim oprezom, ali sigurniji, istaknuvši da moramo naučiti živjeti s koronom te da svatko od nas mora biti odgovoran za sebe i one oko sebe.

S obzirom na turističku sezonu, broj ljudi, i na opću relaksaciju što je, ističe, bilo normalno i za razumjeti, smatra da smo dobro prošli.

“U ovom trenutku je važna brojka hospitaliziranih osoba i onima kojima je potrebno intenzivno liječenje, zato što oni opterećuju zdravstveni sustav. Važno je zaštititi domove umirovljenika kao i dalje najugroženiju skupinu i zaštiti osoblje u zdravstvenom sustavu”, rekao je Lukšić, dodavši da imaju izrađene scenarije za eventualan proboj virusa u Covid bolnicu.

Comments (4)

  1. […] >>>KBC Dubrava otvorio Covid bolnicu uslijed postojanog porasta pacijenata u infektivnoj kl… […]

  2. […] >>>KBC Dubrava otvorio Covid bolnicu uslijed postojanog porasta pacijenata u infektivnoj kl… […]

  3. […] i umrlih. Situacija je eskalirala u takvoj mjeri da se šire kapaciteti i covid odjeli u Zagrebu i Splitu gdje je u pomoć podizanjem šatora morala priskočiti i […]

  4. […] >>>KBC Dubrava otvorio Covid bolnicu uslijed postojanog porasta pacijenata u infektivnoj kl… […]

Comments are closed.