PolitikaPreporučeno

Meloni deklarirala cilj, preuzela ulogu nositeljice | EU izbori 2024

Predsjednica talijanske vlade Giorgia Meloni u nedjelju je izjavila da će se na izborima za Europski parlament (EP) u lipnju kandidirati kao nositeljica liste svoje krajnje desno orijentirane stranke Braća Italije.

“Odlučila sam se kandidirati za nositeljicu liste Braće Italije”, rekla je Meloni na kongresu svoje neofašističke stranke u Pescari.

Stranka je u Italiji pobijedila i došla na vlast 2022. kada je dobila 26 posto glasova, a ankete pokazuju da bi jednako toliko mogla ostvariti i na skorašnjim europskim izborima koji se održavaju od 6. do 9. lipnja.

“U Europi želimo napraviti točno ono što smo učinili u Italiji 25. rujna 2022. – stvoriti većinu koja ujedinjuje snage desnice da bi se u konačnici ljevica vratila u oporbu i u Europi!”, istaknula je šefica talijanske vlade.

Da će biti prva na europskoj listi svoje stranke Meloni je objavila nakon jednosatnog govora u kojemu je pohvalila napore svoje koalicije, na vlasti već godinu i pol, u borbi protiv ilegalne imigracije, za obranu obitelji i za kršćanske vrijednosti.

“Radim to jer Talijane želim upitati jesu li zadovoljni poslom koji radimo u Italiji i onim što radimo u Europi”, rekla je. “Činim to i stoga što sam, osim što sam predsjednica stranke Braća Italije i čelnica europskih konzervativaca koji žele imati odlučujuću ulogu u promjeni europskih politika”, rekla je Meloni.



Povezane vijesti

Comment here