PreporučenoTech

Microsoft zatvara sve fizičke trgovine

Microsoft je u petak najavio trajno zatvaranje svih fizičkih trgovina u Sjedinjenim Državama i širom svijeta s izuzetkom četiri lokacije koje će služiti kao “iskustveni centri” bez mogućnosti kupnje.

>>>Microsoft ulaže milijardu dolara u Poljsku

Kompanija u priopćenju piše da će nastaviti sa snažnim strateškim ulaganjima u digitalne online trgovine – Microsoft.com, Xbox i Windows – koje svakog mjeseca posjeti više od 1.2 milijarde ljudi.

Četiri lokacije odabrane za prezentaciju, razonodu i iskušavanje korporativnih usluga su njujorška Peta avenija, londonski Oxford Circus, Westfield u Sidneyu i prostor u sjedištu kompanije u Redmondu.

Verge doznaje da je Microsoft zatvaranje fizičkih trgovina originalno planirao u idućoj godini, ali su okolnosti povezane s pandemijom koronavirusa ubrzala proces. Isti izvor navodi da će tranzicija biti bezbolna, odnosno proći bez otkaza.

>>>Četverodnevni radni tjedan povećao produktivnost za 40%: Microsoft Japan

Microsoft će svoje klijente i korisnike nastaviti podržavati online u čemu će sudjelovati ljudi nekoć zaposleni u trgovinama.

Comments (1)

  1. […] je krajem prošlog mjeseca javila i o zatvaranju svih fizičkih trgovina, uz napomenu da će većinu zaposlenih zadržati kao pružatelje online […]

Comments are closed.