PolitikaPreporučeno

Milanović o izjavi Grabar-Kitarović: Give ‘Em Enough Rope… | VIDEO

“Želi se vjerojatno oprati od odnosa s Putinom, koji je bio blizak. Nemoj to raditi preko hrvatske grbače, nađi drugi način”, rekao je predsjednik Republike Zoran Milanović komentirajući izjavu bivše predsjednice Kolinde Grabar Kitarović u britanskom podcastu u kojemu je svoj poraz na izborima pripisala ruskom hibridnom utjecaju.

“Prva asocijacija mi je bila drugi album grupe Clash “Give ‘Em Enough Rope”, pa onda tri točke pa će se sami objesiti. Znači, dajte im dovoljno špage, štrika pa će se već sami objesiti. Taj drugi dio ne piše, ali riječ je o staroj engleskoj uzrečici i poznatom albumu. Ostao bih na tome”, slikovito je objasnio predsjednik Milanović, te dodao: “Razumijem da se želiš oprati od nekih stvari, ali nemoj prljati nas. Ne znam koji je razlog, pitajte nju. Ili ću je ja pitati jer je opet na popisu delegacije za New York, opet sam to potpisao. Idemo za dva dana na zasjedanje Opće skupštine UN i opet se ugurala tamo”.

Predsjednik smatra kako bivša predsjednica “očito želi negdje van, a fotografije gdje Putinu uvaljuje one majice – to kompromitira i to treba izbrisati, ali nemoj to mojim nosom to brisati”.

Komunistički karijeristi”

Novinari su predsjednika Milanović tražili i da komentira ministra Gordana Grlića-Radmana i činjenicu da nije prijavio u imovinsku karticu milijunske iznose dividende primljene na račun. “Puno sam toga rekao, sve istina, o tome kako su se dočepali te tvrtke. To je monopolist. I trebalo ju je nacionalizirati 1991., ali nije ispalo tako, to su dobili oni koji su time upravljali kao komunistički karijeristi. Brutalno su se obogatili kroz taj monopol”, kazao je Predsjednik i dodao da “ne bi to bio problem da ne lažu cijelo vrijeme o identitetu i tome tko su i što su”. “A Grliću-Radmanu ni četiri milijarde eura ne bi pomogle da bude ono što želi biti. I siguran sam da će nakon ovoga napredovati“, rekao je.

Kolinda Grabar-Kitarović i Gordan Grlić-Radman; Foto: Ured predsjednice

Predsjednik Milanović pozvao je danas Vladu Republike Hrvatske i premijera Andreja Plenkovića da poduzme sve potrebno kako bi riješili egzistencijalne probleme s kojima su suočeni hrvatski državljani, navijači, u grčkim zatvorima.

>>>Milanović pronašao suglasje s Plenkovićem: nešto je sumnjivo sa zadržavanjem ‘naših baraba’ u Grčkoj

“Naši državljani u grčkim zatvorima imaju egzistencijalne probleme, kako dobiti novac, kako kupiti vodu? Jer, voda iz vodovoda se ne može piti, dakle, vodu trebaju kupiti, a ne mogu dobiti novac na redovit način. Jučer sam razgovarao s njihovim blisko povezanim osobama i mislim da hrvatska vlada može učiniti puno više”, rekao je predsjednik Milanović u Pazinu.

Ispraćaj Kolinde Grabar-Kitarović; Foto: Hina

O problemima s kojima se suočavaju hrvatski državljani u grčkim zatvorima pisao je jučer i premijeru Plenkovića, imajući u vidu da postoji mogućnost da oni u zatvorima ostanu još mjesecima. “Nadam se da će premijer u dobroj vjeri i uz odgovornost koju ima poduzeti nešto”, rekao je predsjednik Milanović.

Pratite nas na Google vijestima

Piše: glasnogovornik Nikola Jelić

Grabancijaš priopćenja Ureda predsjednika Republike Hrvatske od javnog ili poslovnog interesa i značaja prenosi u izvornom obliku uz povremenu izmjenu naslova.

Comment here