PreporučenoTech

mRNK cjepiva infiltriraju i mijenjaju DNK | istraživanje

Novo istraživanje objavljeno u trenutku kad pažnju svijeta plijeni ruska invazija na Ukrajinu potvrđuje prijašnja, odrješito pobijana, ili, ako preferirate, cenzurirana upozorenja pojedinih znanstvenika da mRNK cjepiva proizvođača Pfizer/BioNTecha i Moderne mijenjanu ljudski DNK.

>>>U tijeku je najveće nedobrovoljno kliničko ispitivanje cjepiva u povijesti čovječanstva | podsjetnik

Deoksiribonukleinska kiselina (DNK) sadrži genetske upute za specifični biološki razvoj staničnih oblika života i većine virusa. Spomenuti proizvođači cjepiva i regulatori koji su odobrili njihovu eksperimentalnu primjenu izričito su pobijali upravo potvrđene brige i upozorenja neovisnih znanstvenika.

‘Blizkrieg’ infiltracija, ‘okupacija’ nukleusa

Stručno recenzirano istraživanje (MDPI) švedskih znanstvenika objavljeno 25. veljače, dan nakon početka rata u Ukrajini, bilježi da se sintetička ribonukleinska kiselina (mRNK) u cjepivima (BNT162b2) reverzno transkribira u DNK-a u stanicama jetre, “infiltracija i okupacija” pritom se odigrava s izrazitom brzinom, samo šest sati po administraciji cjepiva.

>>>‘Distopija’: američki regulatori traže 75 godina za objavu informacija o odobrenju cjepiva Pfizer

“Naši rezultati ukazuju na brzo unošenje BNT162b2 u staničnu liniju ljudske jetre Huh7, što dovodi do promjena u ekspresiji i distribuciji LINE-1 (dugački isprepleteni nuklearni element). Također pokazujemo da se mRNK BNT162b2 reverzno transkribira međustanično u DNK u roku od 6 sati nakon izlaganja BNT162b2,” navode autori istraživanja.

Pojedini izvori iz glavne struje i proizvođači mRNK cjepiva navedene su rezultate pobijali doslovce “do jučer”.

Kontekst

Tvrdnje i upozorenja da cjepiva sa sintetičkom glasničkom mRNK mijenjaju ljudski DNK nisu nova, pojedini su znanstvenici na potencijalni utjecaj i promjene DNK upozorili neposredno nakon njihova odobrenja.

>>>Komisija nema bilješke o razgovorima dilerice straha i cjepiva von der Leyen i šefa Pfizera

U uvodu spomenuto neovisno istraživanja stručnjaka s renomiranog Instituta za tehnologiju Massachusettsa (MIT) još je u prosincu 2020. godine pažljivo sugeriralo sada potvrđen scenarij.

Studija je dočekana s odrješitim, gorljivim ili histeričnim pobijanjem proizvođača cjepiva i znanstvenim propitivanjem koje je potrajalo sve do svibnja 2021. godine kad je žurnal PNAS objavio njezinu, uočljivo razvodnjenu, ili, ako preferirate, redigiranu inačicu (više, Reuters Fact Check).

“To se uistinu ne bi trebalo događati”

Prve reakcije na švedsko istraživanje, duboko u sjeni ruske invazije na Ukrajinu, otvaraju nova, zabrinjavajuća pitanja.

Primjerice cijenjeni liječnik i profesor Mobeen Syed znamenit po svojim off i online predavanjima u prvoj reakciji podcrtava: “RNK cjepiva pretvara se u DNK, što se uistinu ne bi trebalo događati, i biva otkrivena u nukleusu stanica jetre u roku od šest sati.”

Grabancijaš je prvi hrvatski portal koji prenosi ključne zaključe nove studije te će popratiti i prve reakcije šire znanstvene zajednice kad i ako one postanu dostupnima.

Pratite nas na Google vijestima

Comments (1)

Comments are closed.