FunPreporučeno

Obljetnica čudovišta, amplifikacija očaja u poslijeratnom Japanu | Godzilla Minus One

Distributer Toho u petak je objavio najavu za film “Godzilla Minus One” koji će u izvornoj, japanskoj produkciji, označiti 70. obljetnicu serijala začetog u 1954. godini.

Glavni pokretačka sila projekta znameniti je vizualni umjetnik Takashi Yamazaki koji se pobrinuo za scenarij, režiju i specijalne efekte.

>>>Film ‘Paučina’ kulminira pažnje vrijednim šokom | VIDEO

“Japan je u poraću (Drugog svjetskog rata) izgubio sve. Film oslikava to postojanje u očaju bez presedana. Kako bismo to prikazali, osoblje i ja zajedno smo radili na stvaranju okruženja u kojem Godzilla izgleda kao da sam ‘strah’ korača prema nama, i gdje se očaj gomila na očaju. Mislim da je ovo kulminacija svih filmova koje sam napravio do danas, jedan koji zaslužuje da ga se ‘iskusi’ a ne tek ‘gleda’ u kinu. Nadam se da ćete najužasnijeg Godzillu doživjeti u najboljem mogućem okolišu,” napisao je Yamazaki na službenim stranicama Tohoa.

“U poslijeratnom Japanu raste novi teror; Godzilla. Hoće li devastirana populacija moći preživjeti… a kamoli uzvratiti udarac?”

Najava, kao i prvi dojmovi nakon japanske pretpremijere, sugeriraju da je riječ o moćnom uratku od autohtone publike prihvaćenom kao ponajboljem u povijesti franšize s ukupno 37 izdanaka.

Toho je svjetsku premijeru najavio za 1. studenoga.

Grabancijaš je ‘live’ na Google vijestima

Comment here