PreporučenoTech

Otključavanje moba licem, surfanje zaslonom bez dodira: Pixel 4

Google će u utorak 15. listopada na eventu u New Yorku službeno predstaviti četvrtu generaciju pametnih telefona iz Pixel serije i druge, nove ili osvježene uređaje poput zvučnika (Nest Mini) ili usmjerivača (Nest WiFi).

Količina informacija koje su slučajno ili namjerno objavljene o novom Pixelu 4 pritom umanjuje izglede za velika iznenađenja i već se zna da će nova generacija korisnicima ponuditi otključavanje ekrana licem,  interakciju sa zaslonom bez dodira, moćnije kamere i “novog”, pametnijeg asistenta.

>>>Šuška se da će Pixel 4 ponuditi interakciju bez dodirivanja zaslona: Google Soli

Riječ je o konkretnim rezultatima projekta Soli koji je Googleova ATAP grupa prvi put predstavila  2015. na I/O konferenciji kao tehnologiju za prepoznavanje “nonšalantnih i delikatnih” gesti prstima i elegantno korištenje telefona bez dodirivanja zaslona. Što može biti korisno ili cool u raznim situacijama.

Očekuje se da će s novom generacijom debitirati otključavanje telefona skeniranjem lica, a kamera, koja već “vidi u mraku” sad obećava i “astro-fotografiranje” iliti besprijekorno snimanje zvjezdanog neba.

Google je iza scene sustav za prepoznavanje govora i razumijevanje modela svog asistenta smanjio s originalnih 100GB na samo 0.5GB i premjestio direktno na telefon što značajno smanjuje latenciju i omogućuje korištenje pojedinih značajki pomoćnika offline.

>>>Procurio promo za Pixel 4, potvrdio ‘daljinsku interakciju’ sa zaslonom i turbo asistenta: VIDEO

Portal 9to5Google ima video novog Google Assistanta u akciji na Pixelu 4 i piše da se on čini “pametnijim i svjesnijim” te obavlja napredne i/ili složene zadatke.

Specifikacije Pixela 4 i Pixela 4 XL nakratko su objavljene na stranicama Best Buy Canada – via droidlife

Dizajn prati već etabliranu jednostavnost i sa zaslona uklanja usjeke za kameru zbog kojih negoduju pojedini ljubitelji Applea, Samsunga i drugih proizvođača. Klaster kamera na pozadini također odgovara posljednjim trendovima.

Foto: Best Buy Canada