PolitikaPreporučeno

Pametno i FOKUS, ‘prava alternativa HDZ-u i SDP-u’, dogovorili zajednički izlazak na izbore

Marijana Puljak; Foto: Freedom TV Europe/YouTube

Stranke Pametno i FOKUS priopćenjem javljaju da su dogovorile zajednički izlazak na parlamentarne izbore.

“HDZ i SDP su imali brojne prilike da osiguraju napredak ovom društvu, no sve su ih upropastili. Upravo zbog njih Hrvatska se danas nalazi na dnu Europe i zato građanima želimo ponuditi pravu alternativu i HDZ-u i SDP-u, koja se neće bojati provoditi konkretne reforme. Mnogi ovih dana tvrde da predstavljaju alternativu, ali za razliku od njih mi se u svom političkom djelovanju nikada nismo kompromitirali lažnim obećanjima niti političkim kalkulacijama. Zagovaramo vrijednosti liberalne demokracije i želimo moderno i tolerantno građansko društvo, koje štiti manjine, poštuje različitosti i ljudska prava. S FOKUSOM dijelimo te vrijednosti i okupljamo političke snage centra koje žele preusmjeriti Hrvatsku prema modernom, progresivnom i ekološki osviještenom društvu. Na taj način otvaramo put za jednu potpuno novu zemlju,” rekla je povodom suradnje predsjednice stranke Pametno, Marijana Puljak, izražavajući respekt prema iskustvu u upravljanju lokalnim jedinicama koje su pokazali članovi stranke FOKUS.

Predsjednik FOKUSA, Davor Nađi, istovremenoj je rekao da njegova stranka izuzetno cijeni ozbiljnost s kojima Pametno nastupa u politici.

>>>Ivica Puljak: dosta je jeftine demagogije, Hrvatska ima najneučinkovitiju javnu upravu

“Njihova principijelnost i naša usmjerenost prema rezultatima koju smo pokazali iskustvom u gradovima poput Svete Nedelje, Pirovca, Slatine, Svetog Ivana Zeline, Dugog Sela i drugdje su odličan spoj. Produktivnost, porezno i regulatorno rasterećenje, transparentnost i podizanje kvalitete života koje smo uspješno realizirali u svojim sredinama želimo preslikati i na nacionalnu razinu,” rekao je, naglašavajući da u aktualnoj sveopćoj krizi država treba stručne i odgovorne ljude.

Do Božića će, dodao je, “na burzi završiti 400.000 nezaposlenih kojima treba što prije pomoći, a FOKUS je u gradovima i općinama već dokazao da zna privlačiti investicije i otvarati nova radna mjesta.”

>>>Ante Mandić: digitalizacija građanima treba omogućiti da zamjene državne službenike

Inače, suradnja dviju stranka je započela realizacijom projekta “kalkulator javnog duga”, kojim je građanima omogućeno da testiraju predložene mjere Vlade za pomoć gospodarstvu, kao i vlastite ideje o tome što bi trebalo mijenjati. Uspješna suradnja rezultirala je nastavkom zajedničkog rada i otvaranjem mogućnosti za dugoročnim zajedničkim političkim djelovanjem, navodi se u priopćenju stranke Pametno.