PolitikaPreporučeno

Pogledajte ovih dana uvriježen cionistički poziv na genocid u Gazi

Cionist Moshe Feiglin u ponedjeljak je zasjao na X-u nakon što je njegov gorljiv poziv na genocid Palestinaca podijelio znameniti američki pundit Jackson Hinkle čije objave prati 1.8 milijuna ljudi.

Feiglin je izraelski političar i aktivist, lider libertarijanskih Cionista i član stranke Likud izraelskog premijera Benjamina Netanyahua.

>>>Izraelski predsjednik: u Gazi nema nevinih, slomit ćemo im kičmu | VIDEO

Iako znamenit po ortodoksnoj mržnji, on u istupu koji šokira korisnike X-a pronalazi nove razine svojeg umijeća i otvoreno zagovara genocid.

“U Gazi nemojte ostaviti kamen na kamenu. Gazu treba pretvoriti u Dresden (jedan od najbombardiranijih gradova u Drugom svjetskom ratu), da! Potpuno spaljivanje, nema više nade,” govori Feiglin pozivajući na kršenje Sporazuma iz Osla i bombardiranje civila bez prethodnih upozorenja, “bez kucanja na vrata”.

Potom poziva na rušenje bolnica i “sravnjivanje cijele Gaze”.

“Uništite Gazu sada! Sad!” dobacuje propovjednik masovnog ubojstva dok i TV voditelj pokazuje nevjericu.

Mržnja

Iako u zapadnjačkim medijima marginalizirane, prešućene ili cenzurirane, slične se izjave svakodnevno mogu čuti od brojnih cionističkih nacionalista, uključujući premijera Benjamina Netanyahua, predsjednika Isaaca Herzoga ili ministra obrane Yoava Gallanta.

>>>Gallant: borimo se protiv ljudskih životinja, naredio sam totalnu opsadu Gaze

Hinkle se nakon 7. listopada i povijesne infiltracije Hamasa koja je poslužila kao povod za rat čvrsto svrstao uz Palestince. Njegova je vremenska linija u posljednja 23 dana prštavo i na trenutke humoristično kritična prema Cionistima, dvostrukim standardima međunarodne zajednice ili odgovoru na humanitarnu i etičku katastrofu u Pojasu Gaze.

Grabancijaš je ‘live’ na Google vijestima