Biznis i ekonomija

Predsjednica pozvala predstavnike ACEBA-e na jačanje američkih ulaganja u Hrvatsku

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović primila je predstavnike Američko-srednjoeuropske poslovne udruge (ACEBA) s predstavnicima deset američkih kompanija koje sudjeluju u prvoj misiji ACEBA-e u Hrvatskoj.

Predsjednica Grabar-Kitarović prisutnim gospodarstvenicima zahvalila je na zalaganju za unaprjeđenje tradicionalno dobrih gospodarskih odnosa između Hrvatske i Sjedinjenih Američkih Država, pozdravila je i pozvala na snažnija američka ulaganja u Hrvatskoj te podržala i svaki oblik gospodarske suradnje. Predsjednica Republike istaknula je kako očekuje još snažniju suradnju hrvatskih i američkih tvrtki, osobito u području visokih tehnologija i industrija s visokom dodanom vrijednošću.

Predsjednica se još jednom založila za potpisivanje Ugovora o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja sa Sjedinjenim Američkim Državama te istaknula kako Inicijativa triju mora pruža američkim tvrtkama u Hrvatskoj i na području Srednje Europe velike mogućnosti za unaprjeđenje već uspostavljenih i stvaranje novih poslovnih partnerstava.

Ured Predsjednice