PolitikaPreporučeno

Prvi put od rujna 2021. na respiratoru manje od 100 oboljelih: COVID-19 | 28. veljače | detalji

Ilustracija

U posljednja 24 sata u Hrvatskoj je zabilježeno 198 novih slučajeva koronavirusa, a umrlo je 39 osoba, izvijestio je u ponedjeljak Nacionalni stožer civilne zaštite.

Broj aktivnih slučajeva danas je ukupno 11.904.

Na bolničkom liječenju su 1363 pacijenta, 18 manje nego jučer, od toga ih je na respiratoru 98, osam manje nego jučer.

>>>U Hrvatskoj 1028 novozaraženih i 18 umrlih: COVID-19 | 27. veljače | detalji

Kronologija Grabancijaša bilježi da je broj oboljelih na respiratoru ispod granice od 100 prvi put od 28. rujna 2021. godine.

Od početka pandemije u Hrvatskoj su ukupno zabilježene 1.054.794 osobe s koronavirusom, od kojih je 15.069 umrlo. Ukupno se oporavila 1.027.821 osoba, od toga 2770 u posljednja 24 sata.

U samoizolaciji je trenutno 8.577 osoba.

Do danas je ukupno testirano 4.513.946 osoba, od toga 1489 u posljednja 24 sata.

Zaključno s nedjeljom, utrošeno je 5.194.258 doza cjepiva, a cijepljeno je 56,84 posto ukupnog stanovništva, odnosno 67,61 posto odraslog stanovništva.

Jučer su utrošene četiri doze cjepiva, a od toga je jedna osoba cijepljena prvom dozom.

Zaključno s nedjeljom 2.306.572 osoba cijepljeno je barem jednom dozom, a od njih je cijepljenje završeno za 2.229.537 osoba (2.029.360 s dvije doze i 200.177 osoba sa cjepivom Jannsen), što čini 65,48 posto odraslog stanovništva.

Novozaraženih nema u Sisačko-moslavačkoj županiji

Na području Sisačko-moslavačke županije u protekla 24 sata nije zabilježen nijedan novi slučaj zaraze koronavirusom, priopćio je u ponedjeljak Županijski stožer civilne zaštite.

Nakon svakodnevnog pada broja zaraženih, to je prvi put ove godine da nema novozaraženih, ali treba uzeti u obzir da tijekom nedjelje nije bilo redovnih akcija testiranja.

U izvješću Stožera, stanovnici županije su, ipak, kao i inače, upozoreni na odgovornost, odnosno na primjenu svih epidemioloških mjera i odluka Nacionalnog stožera civilne zaštite, kako bi se spriječilo daljnje širenje pandemije.

Bjelovarsko-bilogorska županija bez novozaraženih osoba

U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji nema novih slučajeva zaraze koronavirusom, priopćili su u ponedjeljak iz županijskog Stožera civilne zaštite.

U Općoj bolnici Bjelovar na liječenju je 25 pacijenata zaraženih koronavirusom, od kojih je pet na respiratoru. Na opservaciji je još osam pacijenata.

U samoizolaciji na području Bjelovarsko-bilogorske županije su 353 osobe.

U posljednja 24 sata nije bilo umrlih osoba s koronavirusom.

U Vukovarsko-srijemskoj županiji jedan novooboljeli

U Vukovarsko-srijemskoj županiji od 41 testirane osobe u 24 sata jedna je novoobljela osoba i to iz Vukovara, izvijestio je u ponedjeljak županjski Stožer civilne zaštite.

Na bolničkom liječenju je 40, a u samoizolaciji 286 osoba.

Do sada je od covida u toj županiji oboljelo 28.429 osoba od kojih je 27.815 izliječeno, a umrlo je 458 oboljelih.

U Istri umrle dvije osobe, kod tri potvrđena zaraza od 64 testirane

Umrle su dvije covidom zaražene osobe s pridruženim bolestima, a kod nove tri potvrđena je bolest od 64 testirane u Istarskoj županiji u posljednja 24 sata, priopćio je u ponedjeljak istarski Stožer civilne zaštite.

U pulskoj Općoj bolnici umrle su oboljele osobe u dobi od 82 i 87 godina.

U bolnici se liječe ukupno 43 zaražene osobe, od kojih 41 na Odjelu za infektologiju te po jedna Odjelu za ginekologiju i u respiracijskom centru.

Unatrag jednog dana oporavilo se 46 osoba.

U Koprivničko-križevačkoj županiji umrle dvije covidom zaražene osobe

Dvije covidom-19 zaražene osobe umrle su u posljednja 24 sata u Koprivničko-križevačkoj županiji u kojoj, s obzirom da se nedjeljom ne provode testiranja, bolest nije potvrđena nijednoj novoj osobi.

Županijski Stožer civilne zaštite u ponedjeljak je priopćio da su u koprivničkoj Općoj bolnici umrli pacijenti u dobi od 72 i 95 godina koji su osim covida imali i druge bolesti te nisu bili cijepljeni.

Na bolničkom liječenju su 43 zaražene osobe, od kojih je pet na respiratoru.

Ozdravilo je 38 ljudi i sada je u županiji poznato 126 aktivnih slučajeva zaraze.

Od početka pandemije na tom je području koronavirus potvrđen kod ukupno 24.198 osoba.

Sljedeća akcija cijepljenja u Podravini bit će u subotu, 5. ožujka u Koprivnici.

U Zagrebačkoj županiji 64 nova slučaja zaraze

U Zagrebačkoj županiji u posljednja 24 sata evidentirana su 64 nova slučaja zaraze koronavirusom, izvijestio je u ponedjeljak županijski stožer civilne zaštite.

Najviše novih slučajeva covida-19 imaju Velika Gorica (15), Samobor (10) i Sveta Nedelja (7).

U Zagrebačkoj županiji od jučer su ozdravile 433 osobe oboljele od covida-19.

U Osječko-baranjskoj županiji umrle dvije osobe, novih 12 zaraženo

Covidom zaražene dvije osobe umrle su u Osječko-baranjskoj županiji u kojoj je infekcija potvrđena kod novih 12 osoba od 121 testirane u protekla 24 sata, objavio je u ponedjeljak županijski Stožer civilne zaštite.

Umrle su osobe iz Belog Manastira i Donjeg Miholjca u dobi od 88 i 89 godina

Najviše novozaraženih osoba, njih šest, je s područja Osijeka te po dvije iz Našica i Valpova.

U osječkom Kliničkom bolničkom centru i našičkoj Općoj županijskoj bolnici liječe se ukupno 54 covid pozitivne osobe, od kojih je osam na respiratoru.

U samoizolaciji su 353 osobe.

Jedna osoba umrla, četiri oboljele u Međimurju

U Međimurskoj županiji tijekom vikenda brzim antigenskim testovima evidentirana su četiri slučaja zaraze koronavirusom, a umro je 46-godišnji muškarac, priopćili su u ponedjeljak iz županijskog Stožera civilne zaštite.

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, u protekla 24 sata PCR testiranjem nije bilo evidentiranih pozitivnih nalaza na SARS-CoV-2. Tijekom vikenda brzim antigenskim testom testirano je 145 osoba, od čega su evidentirana četiri pozitivna nalaza, što je 2,8 posto od broja testiranih.

U protekla 24 sata oporavile su se 194 osobe. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji danas je 962.

U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirano je 46 osoba pozitivnih na SARS-CoV-2. U protekla 24 sata hospitalizirano je šest osoba, tri su otpuštene, a na invazivnoj respiraciji nema pacijenata.

Iz međimurskog Stožera civilne zaštite podsjećaju građane da se mogu cijepiti svakim radnim danom svim dostupnim cjepivima od 12 do 14 sati u Zavodu za javno zdravstvo Međimurske županije te od 14 do 17 sati u trijaži Županijske bolnice Čakovec. Za cijepljenje nije potrebna prethodna najava.

U Ličko-senjskoj županiji umrle dvije osobe, 45 novooboljelih

U Ličko-senjskoj županiji je tijekom vikenda evidentirano 45 novooboljelih od covida-19, a toj su bolesti podlegla dvojica pacijenata, Lovinčan u dobi od 80 godina i Koreničan star 91 godinu, priopćio je u ponedjeljak županijski Stožer civilne zaštite.

U posljednja 72 sata testiralo se 587 osoba.

Iz Gospića je 16 novooboljelih, iz Senja 15, Otočca sedam, Novalje tri, dok po jedan slučaj imaju još Donji Lapac, Korenica, Brinje i Perušić.

S njima je sada 121 aktivan slučaj bolesti, a deset se oboljelih liječi u bolnici u Gospiću.

Pod mjerom samoizolacije je 165 ljudi, a policija u svojim provjerama nije utvrdila da bi itko od njih kršio tu mjeru.

Od početka pandemije oboljelo je 12.480 stanovnika Ličko-senjske županije, a 216 ih je umrlo.

U Karlovačkoj županiji još pet smrtnih slučajeva vezanih

U posljednjih 24 sata u Karlovačkoj županiji je pet smrtnih slučajeva vezanih uz covid-19, a evidentirano je i osam novih slučajeva zaraze, priopćio je u ponedjeljak županijski Stožer Civilne zaštite.

Tijekom jučerašnjeg dana nije bilo PCR testiranja, a od 135 osoba testiranih brzim antigenskim testom u Karlovcu su četiri bile pozitivne na zarazu, u Ozlju tri, te u Slunju jedna.

Kako je priopćeno “sa koronavirusom” su u karlovačkoj bolnici umrla tri muškarca u dobi od 88, 85 i 73 godine i pacijentica stara 75 godina. U dugoreškoj Specijalnoj bolnici za produženo liječenje covidu je podlegla pacijentica stara 82 godine.

Na bolničkom liječenju sada su 42 osobe s covidom, od kojih su dvije na respiratoru.

Prema izvješću PU Karlovačke 305 osoba je u samoizolaciji te nije zabilježen ni jedan slučaj kršenja te mjere.

U Karlovačkoj županiji su od covida oboljele 33.272 osobe, a umrlo ih je 798.

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji jedan novozaraženi i jedan umrli

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji zabilježen je jedan novi slučaj zaraze koronavirusom, jedna je osoba umrla, a oporavile su se 174, izvijestio je u ponedjeljak županijski stožer civilne zaštite.

Zaražena je osoba iz Orebića, a preminuo je muškarac iz Trpnja rođen 1931. godine.

Među 174 oporavljene osobe 67 je iz Dubrovnika, 35 iz Metkovića, 18 iz Župe dubrovačke, 11 iz Konavala, sedam iz Vele Luke, šest iz Orebića, po pet iz Ploča i Stona, po četiri iz Blata i Korčule, po tri iz Dubrovačkog primorja i Opuzena, dvije iz Zažablja te po jedna iz Lumbarde, Slivnog, Smokvice i s Mljeta.

U posljednja 24 sata obrađeno je 55 uzoraka, a od početka pandemije ukupno 226.740.

U dubrovačkoj bolnici hospitalizirana je 31 osoba pozitivnih na koronavirus. Dva pacijenta su na intenzivnoj skrbi i na respiratoru. U samoizolaciji je 415 osoba.

Županijski stožer civilne zaštite apelira na građane da se drže svih uputa i mjera Nacionalnog stožera civilne zaštite.

U Primorsko-goranskoj županiji znatan epidemijski pad

Primorsko-goranka županija po svim je pokazateljima u znatnom epidemijskom padu te je u posljednja 24 sata potvrđen koronavirus kod 11 osoba, a od posljedica covida umrla je jedna necijepljena osoba, rekao je glavni županijski epidemiolog Dobrica Rončević u ponedjeljak.

Riječ je o dugoročnom trendu smanjenja petog epidemijskog vala, koji traje od kraja siječnja, kazao je Rončević.

Naglasio je važnost cijepljenja i pozvao sve da se cijepe ili završe cijepljenje drugom ili booster dozom cjepiva.

Rončević je na konferenciji za novinare naveo da su u Primorsko-goranskoj županiji u posljednja 24 sata testirane 532 osobe te da je sada u županiji aktivno 2856 slučajeva covida-19.

U riječkoj bolnici je smješteno 69 oboljelih, a uz pomoć respiratora liječe se tri osobe.

U Varaždinskoj županiji 21 novi slučaj

U Varaždinskoj županiji u posljednja 24 sata potvrđen je 21 novi slučaj zaraze koronavirusom od testiranih 124, a umrla je jedna osoba, izvijestio je u ponedjeljak županijski Stožer civilne zaštite.

U Općoj bolnici Varaždin na liječenju je 120 osoba, a devet ih je na respiratoru.

Oporavile su se 132 osobe i broj aktivnih slučajeva je 1210.

Zavod za javno zdravstvo Varaždinske županije cijepljenje organizira u dvorani u podrumu kirurgije u Općoj bolnici Varaždin sutra, 1. ožujka, od 8 do 12 sati, i u srijedu, 2. ožujka, od 14 do 18 sati.

Zadar: u županiji virus potvrđen kod četiri osobe, aktivno 555 slučajeva zaraze

Kod nove četiri osobe u protekla je 24 sata potvrđen koronavirus u Zadarskoj županiji u kojoj je trenutno poznato 555 aktivnih slučajeva zaraze, izvijestio je u ponedjeljak županijski Stožer civilne zaštite.

Testirano je 219 uzoraka, od bolesti su se oporavile 133 osobe, a pod aktivnim su nadzorom 792 stanovnika.

Na COVID odjelima u Općoj bolnici Zadar liječi se 27 zaraženih osoba, od kojih je šest na respiratorima, a u Specijalnoj bolnici za ortopediju Biograd na Moru na liječenju je 13 pacijenata s covidom.

Novooboljelih je dvoje u Zadru te po jedna osoba u Benkovcu i Sv. Filipu i Jakovu.

Članak se osvježava s pristizanjem informacija

Pratite nas na Google vijestima

Grabancijaš/Hina

Comments (2)

  1. […] >>>Prvi put od rujna 2021. na respiratoru manje od 100 oboljelih: COVID-19 | 28. veljače |… […]

  2. […] >>>Prvi put od rujna 2021. na respiratoru manje od 100 oboljelih: COVID-19 | 28. veljače |… […]

Comments are closed.