PolitikaPreporučeno

RH neće prihvatiti jednostrane revizije Daytonskog sporazuma | Ured predsjednika

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović sastao se danas s Miloradom Dodikom, članom Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz Republike Srpske koji je u Zagreb došao na poziv predsjednika Milanovića.

Na sastanku se razgovaralo o situaciji u Bosni i Hercegovini i njezinim euroatlantskim perspektivama, zatim o problemima u provođenju Daytonskog sporazuma, te o položaju i pravima sva tri konstitutivna naroda, Hrvata, Srba i Bošnjaka.

Zoran Milanović i Milorad Dodik; Foto: Ured predsjednika/handout

Interes je Republike Hrvatske stabilna i funkcionalna Bosna i Hercegovina, kao i osiguranje jednakih prava Hrvata u Bosni i Hercegovini, kao ravnopravnog i konstitutivnog naroda. Zbog toga Republika Hrvatska ne može ostati pasivna i neće podržati inicijative u smjeru jednostrane revizije Daytonskog sporazuma koje bi ugrozile mir i stabilnost u Bosni i Hercegovini i jugoistočnoj Europi.

>>>Picula: bosansko-hercegovačke političke elite glavna kočnica pristupnih pregovora s EU

Za ostvarenje stabilne i funkcionalne Bosne i Hercegovine važan je nastavak dijaloga predstavnika sva tri naroda u Bosni i Hercegovini, a čemu je Republika Hrvatska, kao prijateljska i susjedna zemlja, spremna dati svoj doprinos.

Glasnogovornik Nikola Jelić

Comments (1)

  1. […] >>>RH neće prihvatiti jednostrane revizije Daytonskog sporazuma | Ured predsjednika […]

Comments are closed.