PolitikaPreporučeno

Ruska vojska objavila ‘macho’ oglas za profesionalne vojnike, početna plaća 2.283 eura | VIDEO

Ruska vojska je lansirala novu reklamnu kampanju za snaženje svojih profesionalnih snaga u kojoj zainteresirane izaziva da “pokažu svoju muškost” i monotonu životnu svakodnevnicu zamjene odlaskom na ukrajinsku bojišnicu.

>>>Dokumenti Pentagona bilježe srpsko naoružavanje Ukrajine

Oglas stiže nakon izvještaja britanskih vojnih obavještajaca i ruskih medija da Moskva profesionalnu vojsku želi osnažiti na dobrovoljnoj bazi s do 400.000 ljudi.

Rusija je prema procjenama Američke obrambene agencije (DIA) u recentno objavljenim povjerljivim dokumentima Pentagona i NATO-a u dosadašnjem tijeku rata koji je započeo 24. veljače izgubila do 43.000 vojnika. Ubijeno je i do 17.500 ukrajinskih boraca.

>>>U prvoj godini rata u Ukrajini ubijeno ili ranjeno 354.000 vojnika | DIA

Novi oglas muškarce poziva da potpišu ugovor s Ministarstvom obrane uz početnu plaću od 204.000 rubalja (2.283 eura) mjesečno.

https://www.youtube.com/watch?v=Z-hGJHdq1w8

“Ti si pravi muškarac. Budi jedan,” poručuje oglas u završnici.

Predsjednik Vladimir Putin lani je u rujnu naredio djelomičnu mobilizaciju 300.000 građana koju je označio niz poteškoća i pogrešaka. Kremlj je nakon iskustva umanjio izglede novog prisilnog regrutiranja i sada traži dobrovoljce.

>>>Gnjevni prosvjedi i otvorena kritika mobilizacije u Rusiji, Dagestanu | rat u Ukrajini

Reuters piše da su oglasi za karijeru profesionalnog vojnika u posljednjim tjednima sve uobičajeniji u Moskvi i drugim urbanim središtima.

“Naša je profesija obrana domovine,” jedan je od zajedničkih nazivnika kampanje.

Prema ponudama, vojska traži topnike, sapere, vojne bolničare, vozače i zapovjednike tenkova, a zauzvrat nudi “poštovanje, časnu profesiju i pristojnu plaću”.

>>>Prosječni životni vijek (prisilno) mobiliziranih Ukrajinaca u Bahmutu ‘četiri sata’

Ruski oglas u četvrtak se proširio i društvenim mikroblogom Twitter gdje pojedini komentatori promišljaju i lamentiraju o reklamama za američke profesionalne vojne snage koje u recentnim vremenima ciljaju i prizivaju LGBTQ osobe i žene.

Grabancijaš je ‘live’ na Google vijestima

Comments (2)

  1. 😂😂😂😂😂😂

  2. Koje ste vi Rusi pizde

Comments are closed.