PolitikaPreporučeno

Škoro: svašta se priča u javnosti koju kontrolira obavještajno-političko-kriminalno udbaška mafija 

Predsjednički kandidat Miroslav Škoro u subotu je u Splitu pozvao građane da ne glasuju za Kolindu Grabar-Kitarović i Zorana Milanovića jer smatra da su oni “dva lica istog sustava”.

“Glas za  Miroslava Škoru je glas za narod, a glasujete li za Kolindu Grabar-Kitarović ili Zorana Milanovića, isto vam je – glasujete za Andreja  Plenkovića”, istaknuo je Škoro u govoru na platou ispred Doma Hrvatske vojske u Lori.

>>>’Grab ’em by the pussy’ trenutak Miroslava Škore

Za aktualnu predsjednicu i kandidatkinju Grabar-Kitarović, Škoro je rekao da joj smeta što narod dolazi na njegove skupove, a dolazi zato što smatra da su potrebne promjene, a ne organizirano autobusima ili zbog toga što mu je netko nešto dužan.

Ustvrdio je da njemu ne treba pisati kad se treba smijati a kad treba govoriti.

Za predsjednicu je rekao kako mu poručuje, mašući nekom knjižicom, da je to njezin program, a on bi da je bio predsjednik pet godina mahao rezultatima svoga rada. “To mi očekujemo od nje, a ne knjižicu u kojoj je lista božićnih želja za djeda božićnjaka”, rekao je Škoro.

>>>Grabar-Kitarović podcrtala svoja postignuća: BONUS VIDEO

U toj bi knjižici, kazao je Škoro, trebao biti naveden samo “vozni red njezinog autobusa i kolone da više ne udaraju ljude po cesti, da  se znaju maknuti kad oni nailaze jer oni su štićena kolona”.

Za Milanovića je, pak, rekao da je bio loš premijer te ne vidi načina kako bio mogao biti dobar predsjednik.

“To je čovjek koji je bio spreman žrtvovati Hrvatsku zbog toga da zaštiti dvojicu udbaša, to je čovjek koji kad god prozbori nešto ima neku uvredu na račun svih nas. Zadnje je bilo da su hrvatski vojnici pozeri”, rekao je Škoro.

>>>Škoro je odabrao gubitnički put svog mentora Bujanca i Mosta: HDZ

Birače je pozvao da ne vjeruju Milanoviću zbog toga što ponovno, kad ne zna što bi, dijeli građane na “mi ili oni”. “Pa za Boga milog dokle više mi ili  oni, nema mi ili oni, ja mu poručujem odavde iz  Splita – i mi i oni smo protiv tebe”, rekao je Škoro.

Škoro kaže da je izvrgnut svakakvim ogovaranjima nakon što je najavio svoju kandidaturu za predsjednika RH. “U javnosti koju kontrolira nekakva  obavještajno-političko-kriminalno udbaška mafija  svašta kruži, svašta se priča, svašta si dopuštaju, ali neće još dugo”, poručio je.

>>>Škoro: politički pokret ljudi željnih promjena koji se okupio oko mene sve je, samo nije parodija

Za sebe je rekao da je ponosan što je Hrvat katolik pa mu se ne može prigovoriti da on vrijeđa svoju Crkvu. Biračima je pritom poručio da ne nasjedaju na provokacije onih koji su šutjeli kada je narod tražio referendum o Istanbulskoj deklaraciji i kad je trebalo mijenjati izborni zakon.

Birači ne trebaju vjerovati ni onima koji su primali srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića.

Najavio je da će, osvoji li mandat tražiti da se se odnosi sa Srbijom normaliziraju, što znači da granica ne može ići sredinom Dunava jer se tisuće hektara nalazi s lijeve strane Dunava koji katastarski pripadaju Hrvatima.

>>>Ministar Grlić Radman na predstavljanju hrvatskog predsjedanja Dunavskom strategijom

Tražit će također da se riješi pitanje nestalih i da se vrate arhive hrvatskom narodu, kao i kulturno blago opljačkano za vrijeme velikosrpske fašističke agresije te da se plati odšteta svima koji su bili u srpskim koncentracijskim logorima.

Posebice se obratio Hrvatima i hrvatskim državljanima iz BIH podsjetivši kako je danas 24. godišnjica potpisivanja Daytonskog sporazuma.

“Poručujem  Hrvatima u BiH da ću biti predsjednik koji će se izboriti za to da hrvatski i narod u BiH bude, ne samo konstitutivan nego i suveren narod koji ima i kontrolira svoje teritorije i koji ima svoje političke predstavnike”, rekao je Škoro, ocijenivši sadašnje stanje u BiH neodrživim.