PolitikaPreporučeno

Trump: I am the Chosen One

Donald Trump ovih dana pomiče granice svoje već impresivne eretičnosti i sugerira da je božji poslanik, što i nije tako neuobičajeno za američke predsjednike.

U rezimeu njegova nastupa, on je u srijedu s pogledom prema nebu rekao “ja sam izabran”, špotao medije jer pišu o izglednoj recesiji u SAD-u, branio trgovinski rat s Kinom, ocijeni da su Židovi koji glasaju za demokrate “nelojalni” i dansku premijerku koja je odbacila njegovu “apsurdnu” ideju o prodaji Grenlanda nazvao “gadurom”.

“Fake news, kojima mnogi od vas pripadaju, pokušavaju uvjeriti javnost da imamo recesiju,” rekao je. “Ajmo imati recesiju! Sjedinjene Države su fenomenalno dobro.”

>>>Nema panike u paničnim potezima Trumpa

Mrvicu podvojeno, on je naveo i kako bi mu bilo “lakše” da nije krenuo u ekonomsko odmjeravanje s Kinom i potom pokušao umanjiti osobnu odgovornost tvrdnjom da to “nije njegov trgovinski rat”.

Predsjednik je pogledao prema nebu pa u maniri Highlandera, He-Mana, Tonyja Blaira ili Georga Walkera Busha izjavio: “Ja sam izabrani. I zato krećem na Kinu. Ja krećem na Kinu oko trgovine. I znate što? Mi pobjeđujemo.”

>>>Izgledna recesija u SAD-u i globalna stagnacija u trezvenoj noti za klijente Morgana Stanleya