PreporučenoTech

U Osijeku pokrenut studij Digitalne poljoprivrede, AGRIVI ponudio stipendije i siguran posao

Foto: AGRIVI/Handout

Studij upravo upisuju studenti koji bi do 2023. trebali steći titulu magistra inženjera agronomije (mag. ing. agr.), a prva će godina, za prvu generaciju, biti bez troškova školarine.

Fakultet agrobiotehničkih znanosti (FAZOS) i Fakultet elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija (FERIT) u Osijeku ove godine upisuju prvu generaciju studenata na diplomski sveučilišni studij “Digitalna poljoprivreda” koji će se, uz sudjelovanje profesora i predavača iz inozemstva, odvijati na engleskom jeziku. Riječ je o jedinstvenom studiju za poslove budućnosti, čiji će stručnjaci doprinijeti unaprjeđenju poljoprivredne proizvodnje u Hrvatskoj, ali i svijetu. U tijeku su upisi u akademsku godinu 2021./2022. koji traju do 11. listopada, slobodno je još ukupno 20 mjesta, a na prvoj će godini svi biti oslobođeni troškova školarine.

“Pokretanjem ovog studija, Hrvatska ima priliku pozicionirati se kao centar izvrsnosti za digitalnu poljoprivredu. Značajno je što se jedan takav studij otvorio upravo u Slavoniji, našoj najvažnijoj poljoprivrednoj regiji, s ogromnim potencijalnom za dodatni razvoj koji je, nažalost, nedovoljno iskorišten zbog velikog iseljavanja stanovništva, odnosno gubitka radne snage. Uvjeren sam kako se, zahvaljujući novim zanimanjima i vještinama koje se mogu steći na ovom studiju, negativan demografski trend može usporiti, a Slavonija vratiti među najznačajnije proizvođače hrane u EU. Studij je na engleskom jeziku jer je prvenstveno namijenjen studentima iz inozemstva, ali i zbog profesora koje smo uključili u realizaciju studijskog programa. Istina, epidemija COVID-19 otežala je internacionalizaciju, ali u studij je već uključeno 10-ak profesora iz inozemstva,” istaknuo je prodekan za nastavu i upravljanje kvalitetom FAZOS-a Zdenko Lončarić te dodao kako je studij Digitalne poljoprivrede namijenjen studentima koji su završili agronomiju, prehrambenu tehnologiju, šumarstvo, nutricionizam, biologiju, računarstvo, ekonomiju i druge studije iz navedenih područja.

Stipendije i sigurni poslovi

“Ponosan sam što je AGRIVI partner studija koji će u narednom razdoblju zasigurno značajno utjecati na promjene u sektoru poljoprivrede. Iz tog razloga, najboljim ćemo studentima prve generacije Digitalne poljoprivrede ponuditi stipendije i osigurati im siguran posao. U našoj smo kompaniji kontinuirano u potrazi za stručnjacima sa znanjima digitalne poljoprivrede, koji će raditi ne samo na digitalizaciji poljoprivrede u Hrvatskoj, već na projektima digitalne transformacije najvećih globalnih proizvođača hrane. Pozivamo studente da svakako iskoriste ovu iznimnu priliku i upišu studij u sljedećih tjedan dana jer stručnjaci digitalne poljoprivrede su već danas iznimno deficitarni u svijetu,” naglasio je Matija Žulj, osnivač i direktor AGRIVI-ja, jedne od najuspješnijih globalnih aplikacija za upravljanje poljoprivrednom proizvodnjom, te dodao kako digitalizacija može znatno povećati produktivnost poljoprivredne proizvodnje, popraviti lokalnu samodostatnost, poljoprivrednicima povećati zaradu, a potrošačima dati potpuno transparentan uvid u proces proizvodnje hrane koju konzumiraju.

Osnivač i CEO Agrivija, Matija Žulj; Foto: Agrivi/Handout

Studenti zajedničkog sveučilišnog diplomskog studija Digitalna poljoprivreda na engleskom jeziku završetkom studija steći će 120 ECTS bodova i akademski stupanj magistra inženjera agronomije (mag. ing. agr.). Studij kroz 4 semestra uključuje obvezne predmete iz područja poljoprivrede i računarstva, s najvećim naglaskom na nastavne cjeline (teorijske i praktične) primjene informacijskih i komunikacijskih tehnologija u poljoprivrednim proizvodnim, stručnim i znanstvenim sustavima.

O FAZOS-u

Fakultet agrobiotehničkih znanosti djeluje u sastavu Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku i jedna je od njegovih najstarijih članica. Dana 18. listopada 2020. godine navršilo se 60 godina njegova postojanja. Osim izvedbe nastave na sveučilišnom preddiplomskom, diplomskom, stručnom te na poslijediplomskom studiju, osnovnu djelatnost Fakulteta predstavlja i znanstvenoistraživački rad, prvenstveno u biotehničkom znanstvenom području, znanstvenom polju agronomije. Danas je FAZOS okrenut izgradnji suvremenih interdisciplinarnih studijskih programa, internacionalizaciji i bliskoj suradnji s privredom kako bi zajednički odgovorili na potrebe gospodarstva i zahtjeve tržišta rada.

O FERIT-u

FERIT je fakultet s više od 1.650 studenata na kojem nastavu izvodi preko 100 domaćih nastavnika i preko 60 vanjskih suradnika koji su uglavnom zaposlenici partnerskih tvrtki koji studentima prenose najnovija znanja iz prakse. Obrazovni proces provodi se putem tri razine visokoškolskog obrazovanja pri čemu se studijski programi stalno unapređuju i usklađuju s razvojem novih znanstvenih spoznaja i s potrebama gospodarstva. Od studijskih programa koje FERIT nudi budućim studentima, svi su u skladu s potrebama tržišta rada iz područja elektrotehnike, računarstva i IT industrije.

O AGRIVI-ju

AGRIVI je hrvatska tehnološka kompanija koja je razvila jednu od najuspješnijih globalnih aplikacija za upravljanje poljoprivrednom proizvodnjom. Kompanija je u proteklih 8 godina nadišla razvojnu fazu start-upa te je etablirana kao priznata tehnološka kompanija, čije je rješenje prisutno u više od 100 zemalja diljem svijeta. AGRIVI ima urede u Zagrebu, Varšavi, Bukureštu i Londonu te zapošljava visokoobrazovane stručnjake u odjelima prodaje, marketinga, razvoja proizvoda, agronomske podrške kupcima i ostalim administrativnim područjima. Prema vodećim tvrtkama za istraživanje tržišta, AGRIVI je kontinuirano pozicioniran među vodećim agrotehnološkim tvrtkama u svijetu, a prošle su godine dobili i priznanje kao vodeća brzorastuća europska food-tech tvrtka.

AGRIVI softver je najkompletnije rješenje za upravljanje poljoprivrednom proizvodnjom, a koriste ga profesionalni poljoprivrednici svih veličina, prehrambene kompanije, agro-banke i drugi dionici industrije poljoprivrede i hrane te je lokaliziran na 15 jezika.

Pratite nas na Google vijestima

oglasavanje@grabancijas.com

404