FunPreporučeno

Vagon za vagonom izazova, francuska komedija ‘Vlak ludila’ zaigrala u hrvatskim kinima | VIDEO  

Željeznički kontroler karata Sebastien (Artus) taman je dobio unaprjeđenje iz snova i s trudnom zaručnicom Leom planira selidbu u sunčani Marseilles.

Kuća je iznajmljena, selidba počinje za tri dana – život je savršen i lijep.

Jedina preostala stepenica rutinska je evaluacija njegovih kondukterskih vještina, za koju Sebastien očekuje da će biti tek formalnost prije nego što dozna da ga je dopala najzloglasnija od inspektorica Madeleine (Elsa Zylberstein).

Žena koja je totalno opičena – “ali pravedna”.

Stvari za Sebastiena krenu po zlu neposredno po ulasku u prvi vagon gdje se suočava s hrpom smutljivaca, no to je tek početak šašavih eskapada koje kaskadiraju kroz kompoziciju kako bi kulminirale u užasavajućem obiteljskom vagonu gdje baš ništa nije pod kontrolom.

Da bi noćna mora bila potpuna, on otkriva da se u vlaku nalazi i Simon, njegov kolega koji nije dobio unaprjeđenje i koji je žedan osvete po svaku cijenu.

Fire-and-forget

Sve navedeno isječci su iz francuskog filma “Vlak ludila” (fra. Veuillez nous excuser pour la gêne occasionnée) u režiji Oliviera Van Hoofstadta koji je upravo zaigrao u hrvatskim kinima.

Pregled stručnih i pučkih recenzija sugerira da je riječ o prosječnom djelcu s prolaznim ocjenama (5.3/10 na IMDb-u).

“Unatoč tome što se ponekad odlučuje za naivnu karakterizaciju ili se previše oslanja na karikiranje, i iako izvedbe mogu biti pomalo neujednačene, film se može pohvaliti nekolicinom istaknutih glumaca koji posjeduju briljantan komični potencijal,” napisala je u recenziji Aurore Engelen, vodeća kritičarka Cineurope.

Ludilo u vlaku traje 89 minuta, a glavni glumac Artus slovi kao nova uzdanica francuske komedije.

Scena iz filma Vlak ludila/Vendôme Films