PolitikaPreporučeno

Velika predizborna fešta HDZ-a u Splitu; Bačić: Pogodit ćemo u sridu | VIDEO

Uoči središnjeg skupa HDZ-a za 10. izbornu jedinicu, predsjednik HDZ-a Andrej Plenković izjavio je novinarima u Splitu kako je uvjeren u izbornu pobjedu na parlamentarnim izborima jer su iza osam godina njihove vladavine  ostali konkretni rezultati, uspjeh i društveni razvoj.

“Ova izborna jedinica dati će značajan obol u ukupnoj pobjedi HDZ-a i naših partnera u srijedu. Želimo da Hrvatski nastavi putem rasta, uspješnosti, održivosti, solidarnosti, pravednosti, politike modernog suverenizma s kojim smo realizirali sve strateške ciljeve s kojima smo se dokazali u proteklih osam godina”, rekao je Plenković uoči večerašnjeg središnjeg skupa HDZ za 10. izbornu jedinicu.

Predizborni skup HDZ-a u Splitu; Foto: Mario Strmotić/Hina

Istaknuo je kako je na predstojećim izborima na građanima da biraju između onih koji su se iskazali trudom i radom, i onih koji “pričaju o kvazi vladi nacionalnog spasa”.

Kao glavne ciljeve i ambicije naglasio je kako će HDZ u sljedeće četiri godine raditi na tome da prosječna plaća u Hrvatskoj dosegne 1600 eura, a da minimalna bruto plaća bude 1250 eura. Uz to, dodao je kako je cilj podići prosječnu mirovinu na razinu između  750 i 800 eura.

Krizno upravljanje

Ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine i nositelj liste HDZ-a u 10. izbornoj jedinci Branko Bačić izjavio je kako je HDZ u proteklih osam godina Hrvatsku učinio boljom i uspješnijom.

Branko Bačić, potpredsjednik Vlade RH; Foto: Mario Strmotić/Hina

“Posljednjih osam godina bile su krizni menadžment te smo osnažili hrvatsko gospodarstvo, vodili smo računa o životnom standardu naših sugrađana i stoga smo uvjereni da će nam građani dati povjerenje”, rekao je Bačić.

Dodao je kako je Vlada vodila posebnu brigu o jugu Hrvatske i 10. izbornoj jedinici u kojoj su uvjereni u rezultatski uspjeh.

“Jedino su Andrej Plenković i HDZ politička snaga koja vodi Hrvatsku naprijed i u svakom trenutku brine o svim sugrađanima. Premda su ovi izbori u srijedu, poručujem da ćemo alkarskim rječnikom – ‘pogoditi u sridu’ i ponovno preuzeti kormilo Hrvatske,” rekao je Bačić.

HDZ je u večernjim satima na X-u objavio seriju videozapise koji svjedoče slavljeničkoj atmosferi.

Grabancijaš/Hina


Povezane vijesti