FunPreporučeno

Zabavite se novom rundom klimatskih promjena i prijevara, ‘globalnim ključanjem’ na X-u

“Era globalnog zatopljenja je završila; nastupila je era globalnog ključanja,” rekao je u četvrtak glavni tajnik Ujedinjenih naroda António Guterres.

“Za goleme dijelove Sjeverne Amerike, Azije, Afrike i Europe ovo je okrutno ljeto,” nastavio je prema citatu CNBC-a. “Za cijeli planet to je katastrofa.”

Tajnik se potom oglasio i na X-u (od cenzure oslobođenom Twitteru) gdje je nastavio širiti klimatski usud i paniku.

>>>Ljudima je pun k. klimatskih aktivista i alarmista | VIDEO

“Srpanj 2023. je na putu da postane najtopliji mjesec ikada zabilježen. Posljedice su tragične: Djeca odnesena monsunskim kišama. Obitelji u bijegu od plamena. Radnici koji kolabiraju na vrućini koja prži. Nema više oklijevanja ili izgovora,” napisao je u proglasu popraćenom podacima Službe za klimatske promjene Kopernik koja djeluje pod okriljem Europske komisije i iz nepoznatih razloga besramno očito bilježi temperature totalno otkvačene od zbilje, odnosno podataka dostupnih na stranicama nacionalnih hidrometeoroloških zavoda.

Navedeni i drugi detalji, uključujući iskreno zbunjene ili ljutite Europljane koji naširoko govore i svjedoče da uživamo u jednom od umjerenijih ljeta i da podaci Komisije jednostavno ne odgovaraju zbilji, u posljednjih se 48 sati na X-u prerasli u upečatljivu stihiju prezira, humora, histerije i kritike.

Strategija straha i napetosti

U trendu su oznake (engl. hashtag) #Klimatskepromjene #Klimatskaprijevara i #Globalnoključanje uz pregršt komentara koji sugeriraju da je velikoj većini svjetske populacije pun kufer kriza i strategija napetosti (wiki) za kakvima povijesno posežu totalitarističke, krajnje lijeve i/ili desne struje.

Grabancijaš u takvom kontekstu donosi pregled navedenog sentimenta, ali uz visoko podignutu ljestvicu, odnosno preduvjet da citirana osoba uživa sljedbu od najmanje 50 tisuća ljudi. Let’s go.

>>>Tehnički direktor CNN-a: pandemija je potrošna, stvar s klimom može se musti godinama | VIDEO

“UN – glavni tajnik António Guterres ‘Era globalnog zatopljenja je završila, nastupila je era globalnog ključanja. Zrak se ne može disati’ PRIJEVOD: građani moraju platiti mnogo više poreza da bi promijenili klimu, tražimo 150 bilijuna dolara 🤡,” komentirala je Bernie Spofforth, znamenita motriteljica društvenih zbivanja i (ne)prilika čiju sljedbu čini 238 tisuća korisnika X-a.

https://twitter.com/BernieSpofforth/status/1684564429948719107

“Geolog, profesor Ian Plimer, o #KlimatskojPrijevari: ‘Nema ničeg dosad neviđenog u [današnjoj klimi].’ ‘Ovo je u suštini propagandna kampanja skupine koja nije izabrana… Žele preuzeti vlast, promjenom cijele strukture gospodarstva [i] promjenom načina na koji živimo i radimo,” kaže gost u intervjuu koji je podijelio neovisni Wide Awake Media čije objave prati 126 tisuća ljudi.

“Globalno zatopljenje je gotovo i ‘Globalno vrenje’ je ovdje. Oceani će doslovno prokuhati i pretvoriti se u paru ako nećemo plaćati više klimatskih poreza,” napisao je korisnik čiji se račun zove PETRIFIED COVID PARENT (engl. od straha u kamen pretvoreni covid roditelj) čije cvrkute motri 62 tisuće pratitelja.

“Završila je era globalnog zatopljenja, stigla je era globalnog ključanja. Zrak se ne može disati…..” Prevedeno: Sada ćete svi biti prestravljeni. Potpuno. Iskoristit ćemo #ClimateScam da vas oporezujemo do smrti i strpamo u gradove od 15 minuta*. Ima glupih ljudi koji će stvarno vjerovati ovom smeću. #WEF2030Agenda #GlobalResistance #Outlaws,” napisao je konzervativni britanski poduzetnik Jim Ferguson čije objave prati 70 tisuća ljudi. (*Petnaestominutni grad koncept je urbanističkog planiranja u kojem se većina svakodnevnih potreba i usluga; kao što su posao, kupnja, obrazovanje, zdravstvena skrb i slobodno vrijeme, može zadovoljiti ili pronaći u krugu od 15 minuta hoda ili vožnje biciklom).

“Ovaj dvominutni video poražavajući je za ‘klimatske aktiviste’ i dokazao bi #KlimatskuPrijevaru. Molim vas, što god činili, nemojte ovo dijeliti,” napisao je sarkastično korisnik TheDeplorableVeteran (54 tisuće sljedbenika) u pratnji povijesnog-propagandnog videa koji odgovara aktualnoj histeriji, ali za razliku od žarenja, prognozira novo ledeno doba.

“Upravo je sletjela nova medijska priča 🤣 Klimatske promjene uzrokuju krvne ugruške !!! 🤨,” nabacio je Wall Street Silver čije objave prati 947 tisuća ljudi.

Pobornici globalnog usijavanja u posljednjim tjednima kao dokaz da je usud blizu nude uobičajene mediteranske požare. Pažnju pritom mame vijesti da su stihije na talijanskim otocima Sardiniji i Siciliji podmetnute.

“To nisu klimatske promjene. To je palež,” konstatirao je DC_Draino s milijun pratitelja.

“Sjetite se kad su klimatolozi zaglavili u ledu, a ljevičarski odrpanci objavili ove naslove – 😂 – odjednom je opet vrijeme. Istraživački brod zarobljen u antarktičkom ledu zbog vremena, a ne klimatskih promjena,” podsjetio je Catturd™ s više od 1.8 milijuna followera.

“BIDEN: ‘Ne poznajem nikoga tko iskreno vjeruje da klimatske promjene nisu ozbiljan problem'”, objavio je uslijed kakofonije “nevjere” i nevjerice republikanski račun RNC Research koji prati 471 tisuća ljudi.

Korisnik Nikola 3, s 259 tisuća pratitelja, jedan je od mnogih koji ismijavaju ili kude pomodne vremenske karte sa zagasito crvenim i napadnim bojama i povijesno uobičajenim temperaturama.

“Klimatske promjene 🤡🤡🤡na vrhuncu 🙈👻🙉💀🙊”

“Klimatske promjene su ovdje. Zastrašujuće su. I to je samo početak.”

António Guterres

Grabancijaš je ‘live’ na Google vijestima