FunPreporučeno

U listopadu 2023. stiže ‘Vjernik’, prvi film iz nove trilogije o Egzorcistu | VIDEO

Producentska kuća Blumhouse i Universal Pictures reanimiraju Egzorcista, legendarni film strave i užasa koji, uz svu silu nagrada i hvalospjeva, danas slovi i kao jedan od najlukrativnijih predstavnika žanra.

Reboot dolazi kao trilogija u režiji Davida Gordona Greena koji se etablirao više nego manje neuspješnim, ako ne i poraznim oživljavanjem serijala o Noći vještica.

>>>Pet noći kod Freddyja | najava

“Od smrti trudne supruge u potresu na Haitiju prije 12 godina, Victor Fielding (Leslie Odom, Jr.) sam je odgajao njihovu kćer Angelu (Lidya Jewett). Ali kada Angela i njezina prijateljica Katherine (Olivia Marcum) nestanu u šumi, samo da bi se tri dana kasnije vratile bez sjećanja na ono što im se dogodilo, to pokreće lanac događaja koji će natjerati Victora da se suoči s nadirom zla i, u svom užasu i očaju, potraži jedinu živu osobu koja je već svjedočila nečemu sličnom: Christine ‘Chris’ MacNeil,” piše u službenom sinopsisu najave prvog filma s nazivom “Egzorcist: Vjernik” (engl. The Exorcist: Believer).

MacNeil još jednom glumi Ellen Burstyn, majka Regan (Linda Blair) koju je nečastivi okupirao u izvornom filmu.

Najava sugerira da je nova trilogija osmišljena za mužnju i reciklažu, odnosno da niti ne pokušava stvoriti onu vrstu jeze i atmosfere koja je original ustoličila kao klasik.

>>>U kina stiže film o Papinom egzorcistu Amorthu | VIDEO

Blumhouse je premijeru “Vjernika” najavio za 13. listopada 2023. godine, dok će nastavak s nazivom “Egzorcist: Varalica” (engl. The Exorcist: Deceiver) stići 18. travnja 2025. godine.

Naslov i početak prikazivanja trećeg filma još su nepoznanica.

Poster za film “Egzorcist: Vjernik”/Blumhouse

Grabancijaš je ‘live’ na Google vijestima