PolitikaPreporučeno

Zadar: Erlić i Malenica nahvalili lokalne projekte HDZ-a, zaboravili na porijeklo novca

Prilikom predstavljanja programa i kandidata s liste HDZ-a i koalicijskih partnera za 9. izbornu jedinicu u Providurovoj palači u Zadru, Ante Sanader istaknuo je da im je pronatalitetna politika među najvažnijima.

“Prva je poruka da se držimo svojih tradicionalnih vrijednosti. Pronatalitetna politika jedan je od naših najvažnijih stupova, jer djeca su budućnost našeg društva. Pred još jednim smo izborima, reflektor je ponovno uperen u nas, a sada je red na onima koji su u kontaktu sa svojom lokalnom zajednicom da učine svoj dio posla”, poručio je Ante Sanader koji očekuje pobjedu u 9. izbornoj jedinici.

“Prošli smo kroz brojne socijalne i gospodarske probleme i stoički ih podnijeli. Za daljnji nam rad treba stabilnost, sigurnost i pametni ljudi”, dodao je.

Kandidati s liste HDZ-a za 9. izbornu jedinicu; Foto: Zvonko Kucelin/HINA
Kićenje tuđim perjem

Ministar regionalnog razvoja i fondova EU Šime Erlić rekao je da povjerenje za novi reizbor traže jer je stvoren okvir u kojem Hrvatska egzistira kao moderna i otvorena država s brojnim postignućima, a nakon razdoblja stagnacije društvo je ponovno ostvarilo svoje strateške ciljeve.

“Naša je prednost danas visok BDP i povoljna makroekonomska slika gospodarstva. Gledajući Zadar i regiju, sva su naša traženja i interesi realizirani. To su prvenstveno višegodišnji kapitalni projekti kojima smo godinama težili, kao što je CGO u Biljanama Donjim, vodno-komunalna infrastruktura u gradu i okolici, novi studentski dom, moderne škole, vrtići, luke. U funkciji je Centar Mocire i Poliklinika, a veliki je iskorak napravljen i na području poslovne infrastrukture, a modernizirana su i četiri zaštićena područja prirode, Kneževa i Providurova palača”, nabrojio je prema citatu Hine.

Erlić je unatoč svojoj ulozi zaboravio i/ili hotimice izostavio činjenicu da se velika većina lokalnih ili kapitalnih investicija u Hrvatskoj financira europskim novcem, kohezijskim i strukturnim fondovima, što je u izbornim ciklusima uobičajen propust HDZ-a koji se rado “kiti tuđim perjem”.

Primjerice, istraživanje Europskog parlamenta povedeno nakon izbora u 2019. godini bilježi da je jedna od glavnih odrednica tadašnje Facebook kampanje HDZ-a bila “izgradnja Hrvatske europskim novcem”.

Više o utjecaju europskih fondova na hrvatski boljitak i gospodarstvo pročitajte OVDJE.

Kampanja budućnosti

Čelnik liste, ministar pravosuđa i uprave Ivan Malenica poručio je da su u HDZ-u uvjereni da će Andrej Plenković ostati novi-stari čelnik Vlade.

“Naša će kampanja biti kampanja budućnosti jer imamo rješenje za sve izazove, što smo dokazali u mnogim situacijama”, naglasio je te dodao da će pokazati zašto su važni politička stabilnost, razboritost i suverenost “jer upravo tada nastaju rezultati”.

I Malenica je, bez navođenja izvora, Istaknuo da se u Zadarsku županiju mnogo uložilo, u lučku infrastrukturu, prometnice i drugo te da se i dalje ulaže za bolju budućnost.

“17. travnja idemo na izbore, idemo po povjerenje naših ljudi, stisnimo zube, ne sramimo se ničega, dobro smo vodili našu državu posljednjih osam godina i vjerujem da će to naši birači prepoznati”, zaključio je Malenica.

Grabancijaš/Hina


Povezane vijesti

Comment here