FunPreporučeno

Zadnja najava za ‘Doctor Sleep’, nastavak kultnog ‘Isijavanja’: VIDEO

“Doctor Sleep” nakon četrdeset godina nastavlja priču o Dannyju Torrancu, onom klincu iz “Isijavanja” po čijim je psihičkim moćima nazvan taj kultni roman Stephena Kinga kasnije pretočen u podjednako kultni psihološki triler Stanleya Kubricka.

>>>Iduće zime stiže strašni baš strašni virtualni film o ‘hominidnim paučnjacima’: VIDEO

Teško traumatiziran jezivim zbivanjima u Overlook Hotelu, odrasli se Torrance (Ewan McGregor) nosi s alkoholom i tjeskobom što potpiruje susret s tinejdžerkom Abrom Stone (glumačka debitantica Kyliegh Curran) koja također posjeduje “dar” isijavanja. Njih dvoje se zajedno sučeljavaju s kultom True Knot u kojem drugi posjednici moći koriste “isijavanje” nedužnih kako bi sebi osigurali besmrtnost.

Film je temeljen na istoimenom romanu Stephena Kinga iz 2013. godine, a redatelj Mike Flanagan kaže da je prilikom pisanja scenarija pokušao pomiriti nedosljednosti nastale Kubrickovom osebujnom adaptacijom originalnog “Isijavanja”.

>>>Gladni novih filmova? We gatch ya! covered

King se nakon premijere Kubrickova filma u 1980. naljutio zbog odudaranja radnje od njegova predloška iz 1977. godine. Gnjev je bio tako postojan da je on u 1997. producirao televizijsku miniseriju koja dosljedno prati radnju prvog romana.

Svjetska premijera novog isijavanja najavljena je za 30. listopada.