PolitikaPreporučeno

Zelenskij: ako Bahmut padne Putin će osjetiti slabost i ‘gurati, gurati, gurati’

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenskij u intervjuu je upozorio da bi pad istočnog grada Bahmuta osnažio Rusiju i uprtio put izgradnji međunarodnog mirovnog plana koji bi od Ukrajine mogao zahtijevati “neprihvatljive kompromise”.

Ako ruske snage osvoje Bahmut predsjednik Vladimir Putin će “prodati tu pobjedu Zapadu, svojem društvu, Kini, Iranu,” rekao je za Associated Press. “Ako osjeti nešto krvi – osjeti da smo slabi – on će gurati, gurati, gurati.”

>>>Pušilin: momci dokrajčuju ukrajinski otpor u AZOM-u | bitka za Bahmut

Zelenskij je iskazao zabrinutost zbog početka predsjedničke utrke u Sjedinjenim Američkim Državama tijekom koje bi za porezne obveznike skup posrednički rat mogao postati jedna od gorućih tema.

“Sjedinjene Države uistinu razumiju da ukoliko nam prestanu pomagati mi nećemo pobijediti,” rekao je.

>>>Zelenskij zatražio još američkog novca; pundit Carlson: Tko si ti, trolu? Daj se makni.

Opetovao je i želju za susret i razgovor s kineskim predsjednikom Xi Jinpingom čiji su diplomati krajem veljače predstavili mirovni plan s ciljem da zaustave krvoproliće.

“Mi smo ga spremni vidjeti ovdje. Želim s njim razgovarati. S njim sam bio u kontaktu prije totalnog rata. Ali kroz čitavu ovu godinu, više od jedne godine, nisam imao kontakt.”

Predsjednik se još jednom osvrnuo na odluku da se grad Bahmut brani po svaku cijenu. Predvidio je da bi kapitulacija utjecala na nacionalni moral i zamor u međunarodnoj zajednici.

>>>Sirskij najavio skorašnji protuudar | rat u Ukrajini

“Naše će se društvu osjećati umorno. Naše društvo će me natjerati na kompromis s njima,” rekao je uz uvjerenje da će Ukrajina kroz seriju “malenih pobjeda” i “malenih koraka” nadvladati “jako veliku zemlju, velikog neprijatelja, veliku vojsku”, ali vojsku sa “sićušnim srcima”.

Grabancijaš je ‘live’ na Google vijestima

Comments (1)

  1. […] Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenskij kroz vikend je ponovio zavjet o nastavku otpora. […]

Comments are closed.