Biznis i ekonomijaPreporučeno

Deadpool & Wolverine svrgnuli Barbie, zasjeli na tron ovogodišnjeg box officea

Spinoff Deadpoola i Gorske kune (engl. Deadpool & Wolverine) nakon svjetske premijere slovi kao najlukrativniji “R” (samo za odrasle) ocijenjen film u povijesti.

Prema prvim procjenama distributera Walt Disneya novi je izdanak u prvom vikendu prikazivanja u sjevernoj Americi zaradio 205 milijuna dolara, u poredbi sa 132 milijuna prijašnjeg prvaka, prvog Dedpoola.

Riječ je o daleko najboljoj ovogodišnjoj premijeri, nakon Barbie koja je u udaranom vikendu u sjevernoj Americi zaradila 162 milijuna dolara i Izvrnuto obrnuto 2 (Inside Out 2) sa 154.2 milijuna dolara.

Film je na međunarodnim tržištima, izvan Kanade i SAD-a, od 24. do 29. srpnja namaknuo još 233.3 milijuna dolara pa total s ponedjeljkom iznosi više od 438.3 milijuna dolara.

Deadpool (Ryan Reynolds) se proslavio neortodoksnom karakterizacijom u kojoj je glavni protagonist antagonist bez dlake na jeziku, spreman na seksualno eksplicitne viceve, psovke i prštavo nasilje. Wolverine (Hugh Jackman) je naizgled neuništivi mutant s oštrim kandžama i kostima od adamantiuma.

Foto: Walt Disney Studios

Grabancijaš/The Guardian



Box office i novi filmovi u 2024.