PreporučenoTech

Bezos najavio ukrcavanje na inauguracijski let do bestežinskog stanja, začetak ere svemirskog turizma

Osnivač Amazona, milijarder Jeff Bezos, u ponedjeljak je najavio da će zajedno s bratom Markom poletjeti u gornje sfere atmosfere. “Još od svoje pete godine sanjao sam o putovanju u svemir. 20. srpnja krenut ću na to putovanje s bratom,” napisao je u objavi na Instagramu.

>>>Bezos ustupio mjesto generalnog direktora Amazona, najavio fokus na filantropiju i osvajanje svemira

Braći će se u povijesnom lansiranju rakete i pripadajuće kapsule s imenom New Shepard priključiti dobitnik dražbe koja je do sad privukla više od 2,500 dobrostojećih entuzijasta iz 136 zemalja.

Cijena karte za prvog svemirskog turista u trenutku objave teksta kotira na 2.8 milijuna dolara.

>>>Blue Origin inaugurira eru svemirskog turizma

Raketa i kapsula Blue Origina autonomni je, automatski i bespilotni sustav dizajniran za lansiranje do šest putnika do suborbitalnih visina (oko ili iznad 100 kilometara), što je dovoljno da se na nekoliko minuta iskusi bestežinsko stanje i uživa u pogledu na zakrivljenost planeta.

>>>Bezos predstavio maketu landera: vrijeme je da se vratimo na Mjesec – ovaj put da bi tamo ostali

Kapsula ima šest panoramskih prozora koji su gotovo triput veći od onih na Boeing 747 i najveći među postojećim svemirskim letjelicama. “Pogled će biti spektakularan,” rekla je u svibnju direktorica za prodaju astronauta, Ariane Cornell, najavljujući eru svemirskog turizma.

Pratite nas na Google vijestima

Comments (1)

  1. […] je prošloga tjedna najavio da će se 20. srpnja zajedno s mlađim bratom Markom ukrcati na povijesni let u gornje sfere atmosfere koji će potrajati oko 11 minuta. NPR zgodno […]

Comments are closed.