Biznis i ekonomijaPreporučeno

Glas poduzetnika zasrao, ugrozio zdravlje građana i otvaranje biznisa

'Svi smo mi' Andrija Klarić; Foto: Cropix/YouTube

Portal Grabancijaš prati i podržava djelovanje Udruge Glas poduzetnika, no drži da su njezini predstavnici danas pregazili svoju riječ i propustili osigurati minimalne mjere zaštite okupljenih čime su ugrozili zdravlje građana i otvaranje biznisa.

Iz Udruge su ususret prosvjednoj akciji snažno i u više navrata podcrtali kako je “izuzetno važno” da se svi koji dođu na Trg pridržavaju svih propisanih epidemioloških mjera, što je, usprkos nastojanjima, očito izostalo.

Grabancijaš podsjeća da se sličan propust dogodio u lipnju tijekom famoznog “Festivala slobode” koji je rezultirao očekivanim i naglim porastom zaraza. Latencija između ovakvih okupljanja i porasta zaraza u pravilu traje tridesetak dana, svugdje u svijetu.

Izvršni direktor UGP-a, Dražen Oreščanin, danas je rekao kaka je na glavni zagrebački trg stiglo i nekoliko autobusa iz Dalmacije, s Kvarnera, iz Bjelovara, Varaždina, Vinkovaca.., što je još jedna paralela s eventom koji je potpirio epidemiju ususret jesenskim mjesecima i kulminaciji drugog vala koju smo iskusili u vrijeme Božića.

“Samoranjavanje”

Ironično, današnji skup nije samo ugrozio zdravlje i živote građana i poduzetnika, već i potencijal za normalizaciju i popuštanje mjera u ožujku. Drugim riječima, propust u osiguravanju najavljenih i situaciji primjerenih mjera direktno šteti interesima okupljenih.

>>>Visoka je cijena preranog popuštanja mjera, kaže njemački ministar ekonomije Altmaier

Neprimjeren je i populistički ispad Andrija Klarića, vlasnika sada zapečaćene teretane u Zagrebu, koji je rekao kako su “svi Andrija Klarić” i našao shodnim citirati Benjamina Franklina i njegovu slavnu rečenicu da oni koji su spremni žrtvovati slobodu radi sigurnosti ne zaslužuju ni jedno ni drugo.

>>>Klarić citirao Franklina, gomila zatražila ostavku Ćorića | prosvjed poduzetnika u Zagrebu

Klarić je očito u svom filmu, pa ne kuži da nitko nije slobodan ugrožavati tuđe zdravlje i da epidemiološke mjere nisu tu kako bi ograničile nečiju slobodu, već služe za sprječavanje scenarija u kojem se otvaraju Arene i sekundarni kapaciteti dok zdravstveni sustav puca od pritiska, scenarij iz kojeg smo se netom izvukli, da bi sad, još jednom – zasrali.

Comments (1)

  1. […] Glas poduzetnika zasrao, ugrozio zdravlje građana i otvaranje biznisa 03/02/2021 […]

Comments are closed.