PolitikaPreporučeno

HDZ-u naklonjen Klub nacionalnih manjina održao sastanak, izrazio jedinstvo

U Hrvatskom saboru u petak su se sastali članovi Kluba zastupnika nacionalnih manjina te otkrili što će im biti u fokusu prilikom razgovora o formiranju nove hrvatske vlade.

“Na sastanku je izraženo jedinstvo osam članova budućeg Kluba kada je u pitanju provođenje politike i interesa nacionalnih manjina uz naglašeno zalaganje, prilikom razgovora o formiranju nove Vlade, za stabilnost i boljitak svih građana Republike Hrvatske”, priopćeno je nakon sastanka iz Kluba.

Sastanku su nazočili zastupnici aktualnog 10. saziva Hrvatskog sabora, njih sedmero i novo izabrani zastupnik bošnjačke, albanske, slovenske, makedonske i crnogorske nacionalne manjine Armin Hodžić.

U Klubu nacionalnih manjina u 10. sazivu bili su Milorad Pupovac, Boris Milošević i Dragana Jeckov (zastupnici srpske manjine), Robert Jankovics (mađarska manjina), Furio Radin (talijanska), Vladimir Bilek (češka i slovačka), Veljko Kajtazi (zastupnik 12 manjina), te Ermina Lekal Prljaskaj (zastupnica pet manjina) umjesto koje je na izborima u srijedu izabran Hodžić.

Zastupnici manjina bili su dio saborske većine, a suradnju s Vladom hvalile su obje strane.


Povezane vijesti