Politika

Milić (HDZ): zastupnici manjina ‘izrazili spremnost za nastavak suradnje’

Glasnogovornik Vlade Marko Milić u petak je rekao da će HDZ formirati “stabilnu, snažnu vladu” na čelu s premijerom Andrejom Plenkovićem, a prokomentirao je i aktivnosti “poražene” lijeve oporbe rekavši da u javnost pušta “probne balone” i ponaša se neozbiljno prema državi.

“Volja birača je jasna, jedino HDZ garantira političku stabilnost i jedino HDZ jamči da se može formirati stabilna i snažna vlada koja će Hrvatsku nastaviti voditi naprijed. Sve drugo bi bio neki eksperiment i mislim da je to svakome jasno”, rekao je Milić u izjavi novinarima ispred Banskih dvora.

Razgovarat ćemo, naravno, poštujući volju birača i obaviti konzultacije s onim strankama koje unaprijed ne isključuju suradnju s HDZ-om, dodao je na pitanje novinara o tijeku konzultacija.

Pomirenje nepomirljivih

Izvijestio je da se premijer Andrej Plenković jutros sastao i obavio konzultacije s izabranim predstavnicima nacionalnih manjina u Hrvatski sabor te da su svi “izrazili spremnost za nastavak suradnje koja je ostvarena s nacionalnim manjinama u proteklih osam godina”.

Potvrdio je da će razgovarati s Domovinskom pokretom (DP), a na pitanje kako “usuglasiti” tu stranku i nacionalne manjine, s obzirom na to da je DP rekao da ne žele s SDSS-om, Milić je odgovorio da još uvijek nisu u toj fazi razgovora.

“Nismo još u fazi da smo sjeli za stol i na taj način razgovarali. Treba poštivati volju birača. Obavit ćemo konzultacije i s Domovinskim pokretom kako bismo, naravno, formirali stabilnu vladu koja, ponavljam, ne može biti bez HDZ-a. I to je politička realnost koju svi trebaju prihvatiti”, rekao je.

Domovinski pokret je postojano, uključujući i ususret izborima, kategorički odbacivao svaku suradnju sa SDSS-om i strankom Možemo!.

Grabancijaš/Hina


Povezane vijesti