PolitikaPreporučeno

Kalkulirani kockar javnim zdravljem citirao Babiša, Macrona, Johnsona, Kurza… | lockdown

Samopriznati kockar javnim zdravljem Andrej Plenković u utorak je tijekom aktualnog saborskog prijepodneva odbacio pozive na novi ‘lockdown’ u Hrvatskoj.

“Forsiranje tema lockdowna i policijskog sata u političkom smislu mogu razumjeti, ali oni nisu opcija jer nisu nužni. Ako pogledate današnje brojeve i od prošlog utorka vidjet ćete smo jedan mali postotak rasta u sedam dana što znači da mjere funkcioniraju,” rekao je premijer prema citatu Hine u odgovoru na pitanja Anke Mrak Taritaš (GLAS).

>>>34 smrti, 1427 zaraza – zauzeto još 64 kreveta, 18 respiratora: COVID-19 | 3. studeni | detalji

Nejasno je na koji točno postotak rasta misli jedan od arhitekata ugroze javnog zdravlja, no izgledno je da nije riječ o broju preminulih od ili sa bolešću COVID-19 koji zbirno u posljednjih sedam dana iznos 143, okvirno više nego u čitavom prvom valu epidemije. Konkretno, Hrvatska je u razdoblju od prvog slučaja zabilježenog krajem veljače do 4. kolovoza zabilježila 154 smrtnih slučajeva. U posljednjih je 7 dana zauzeto i 294 kreveta. Iz “Covid bolnice” u Zagrebu javljaju da s pacijentima više nemaju gdje, nego u šatore. Vojne, ratne šatore tipa Alaska.

Zanimljivo, današnja izjava premijera, generalno sklonog “halucinacijama i fikciji”, uz minimalne izmjene zvuči kao citat donedavnih izjava češkog premijera Andreja Babiša, britanskog premijera Borisa Johnsona, austrijskog kancelara Sebastiana Kurza ili francuskog predsjednika Emmanuela Macrona koji su prije nego što ih je Covid silom zaključao redom odbacivali svaku mogućnost “lockdowna.”

>>>Uz duboke isprike premijera Češka recidivirala u novi nacionalni ‘lockdown’

Srećom za njihove građane i građanke, riječ je državnicima i političarima koji su spremni priznati pogreške i poraze te prepoznati “prijelomni trenutak.” Nesrećom po hrvatske građane i građanke, Plenković je tek loš kockar čiji ljetni i jesenji blefovi Hrvatsku vode u propast.

Comments (2)

  1. […] >>>Kalkulirani kockar javnim zdravljem citirao Babiša, Macrona, Johnsona, Kurza… | lockd… […]

  2. […] >>>Kalkulirani kockar javnim zdravljem citirao Babiša, Macrona, Johnsona, Kurza… | lockd… […]

Comments are closed.