PolitikaPreporučeno

Kandidat za predsjednika SAD-a Ramaswamy: klimatske promjene su prijevara

Vivek Ramaswamy, neuobičajeno izravan američki poduzetnik i sudionik republikanskih kvalifikacija u utrci za predsjednika Sjedinjenih Američkih Država čiji je temeljni moto “istina”, nastavlja tvrditi da su klimatske promjene prijevara.

“Ja sam jedini kandidat na pozornici koji nije kupljen i plaćen, stoga mogu reći – agenda klimatskih promjena je prijevara,” rekao je 38-godišnji Ramaswamy na prvoj javnoj debati koja se održala 23. kolovoza.

>>>Smion i iskren Robert F. Kennedy Jr. za rat u Ukrajini krivi SAD, remeti i brine glavnu struju

“Zbilja je da više ljudi umire od loših klimatskih politika, nego od istinskih klimatskih promjena,” dodao je uz negodovanje studijske publike.

Njegovo je gledište neposredno izazvalo silovito osude. Proglas je odmah ocrnjen ili ismijan u američkim medijima glavne struje, da bi potom pronašao uporište na društvenim mrežama, uključujući platformu X na kojoj se pod novom upravom “apsolutista slobode govora” Elona Muska mogu uočiti veliki prijepori i dvojbe o ozbiljnosti klimatske krize; povodima, posljedicama i cijeni popratnih politika.

>>>Potencijalna prva dama Casey DeSantis adut u američkoj predsjedničkoj utrci | VIDEO

Ohrabren više nego manje pozitivnim reakcijama Ramaswamy je u dosadašnjem tijeku utrke nastavio isticati i braniti svoju poziciju.

>>>Zabavite se novom rundom klimatskih promjena i prijevara, ‘globalnim ključanjem’ na X-u

“Prije 40 godina rekli su nam da je ledeno doba neizbježno. Sada nam govore da je globalno zatopljenje egzistencijalna prijetnja čovječanstvu. Što je od toga (točno)? Niti jedno. Program klimatskih promjena je prijevara jer nema nikakve veze s klimom, ali ima svake veze s globalnom ‘imovinom’ – dopuštajući Kini da sustigne SAD Biden i kompanija protive se emisijama ugljičnog dioksida u SAD-u, ali neće ni zucnuti o prebacivanju tih istih emisija u Kinu. To je farsa i neću se ustručavati da to kažem,” napisao je kandidat u ponedjeljak na X-u u pratnji isječka svojeg intervjua za Fox Business.

Kako možete posvjedočiti, njegova objava provocira spomenute dvojbe, uživa pažnju – pokude i pohvale.

Grabancijaš je ‘live’ na Google vijestima

Grabancijaš/Politico

Comment here