Politika

Nezavisni Željko Lacković ne želi s ‘potrošenima’: bit ću dio tima okupljenog oko DP-a

Nezavisni Željko Lacković koji je u IV. izbornoj jedinici preferencijalnim glasovima s liste Domovinskog pokreta, Pravo i pravda, Nezavisni, DHSS i Zelena lista osvoji saborski mandat, rekao je u četvrtak Hini da neće solirati nego će biti dio pregovaračkog tima DP-a i partnera.

Dodao je da će preferirati one kojima je prioritet rast standarda građana, a ne ideološka pitanja. No, krajnji sud o tome hoće li biti pozicija ili opozicija donijet će pregovarački tim, rekao je.

Nije želio otkriti jesu li prema DP-u i njegovim partnerima već upućeni pozivi za sastavljanje nove vlade.

Upitan kome je osobno skloniji u pregovorima, HDZ-u ili SDP-u, Lacković je rekao da je “njegov stav prema SDP-u i HDZ-u ostao isti”, dodavši da su to “potrošene politike koje očito još uvijek dominiraju kod birača“.

Lacković je na jučerašnjim parlamentarnim izborima, u IV. izbornoj jedinici sa šestog mjesta i s preferencijalnih 16.71 posto glasova, prema neslužbenim rezultatima, ponovno ušao u Sabor nakon mandata pauze. Prije toga Lacković (NZ) je bio saborski zastupnik od 2016. do 2020., kao zamjena zastupnika Milana Bandića.


Povezane vijesti