FunPreporučeno

‘Odmazda’ u kinima: Ispod tvojeg sjedala je bomba, imam li tvoju pažnju? | VIDEO

U kinima je s 19. listopada zaigrao akcijski film “Odmazda” (Retribution) koji reciklira potku “Brzine” (Speed) iz 1994. godine i sudeći prema dosadašnjim povratnim informacijama predstavlja nepretencioznu i osrednju žanrovsku zabavu.

Scenarij Chrisa Salmanpoura prati uspješnog poslovnog čovjeka, Matta Turnera (Liam Neeson), koji na putu do posla otkriva da mu je tajanstveni i podmukli nemesis u (očito reklamirani) Mercedes podmetnuo bombu.

>>>Božja djeca nisu na prodaju: film ‘Zvuk slobode’ popraćen morem suza, vrhunskim ocjenama

Suočen sa smrtnom prijetnjom svojoj djeci Turner kreće izvršavati moralno i etički izazovne zahtjeve hirovitog zlikovca.

“Matt Turner, jasno je, morat će se iznimno potruditi kako bi održao svoju obitelj na životu i shvatio zašto mu se to događa,” piše u pratnji foršpana.

Generička akcija

Budući da film u hrvatska kina stiže sa zadrškom o njemu se već stvorio sud čiji je sukus da je riječ o plitkom i generičkim akcijskom filmu u kojem Neesona prati osrednja glumačka ekipa.

>>>Pčelar: molim vas sve za pažnju, ovo ću mjesto sravniti sa zemljom | VIDEO

Stručne recenzije pritom su značajno oštrije od pučkih. Prve su na generatoru kritika Rotten Tomates negodovale zbog klišeje i nedorečenost scenarija pa film pogodile “trulom rajčicom” uz mizerni prosjek ocjena od 28%.

Ocjene Odmazde na generatoru pučkih i stručnih kritika Rotten Tomatoes

Publika se pak pokazuje manje zahtjevnom pa je prosjek njezinih kritika segnuo na nadprosječnih 66%.

U rezimeu recenzija, Odmazda se ustoličuje kao dokona, “fire and forget” zabava tijekom koje se možete držati za rukice ili smijuljiti uz Colu i kokice.

Izvorni naslov: Retribution

U kinu od: 19. listopada 2023

Dužina filma: 91 minuta

Država/Godina: USA/2023

Žanr: Akcija

Glumci: Liam Neeson, Noma Dumezweni, Jack Champion, Embeth Davidtz, Matthew Modine

Redatelj: Nimród Antal

Distribucija: Duplicato Media d.o.o.

Grabancijaš je ‘live’ na Google vijestima