Biznis i ekonomija

U rujnu prva Nacionalna konferencija za izvođače u glazbenoj industriji

Hrvatska glazba i glazbena industrija značajni su dio kako kulture, tako i cjelokupnog gospodarstva Republike Hrvatske koja na godišnjoj razini ostvari nekoliko stotina milijuna kuna prihoda. Procjenjuje se da diskografi na godišnjoj razini ulažu oko 30 milijuna kuna u nove snimke i izvođače, a svi oni imati će priliku po prvi puta prisustvovati Nacionalnoj konferencija za izvođače u glazbenoj industriji koja će se održati 6. rujna.

>>>Hrvatska diskografska udruga predstavila nagradu Nova ploča

Konferencija će se ove godine održati u hibridnom obliku kako bi omogućila sudjelovanje izvođača iz svih dijelova Hrvatske time vodeći brigu o smanjenju troškova izvođačima, ali i njihovoj udaljenosti.

Foto: Pexels

Ovogodišnja prva konferencija programski će biti fokusirana na aktualne teme: “Kultura streminga – novo doba za izvođače”, “Praćenje emitiranja snimaka” u sklopu koje će se održati prezentacija 1Played sustava, a izvođači će  imati priliku poslušati i temu o novom Zakonu o autorskom pravu i srodnim pravima.

Organizator konferencije je Hrvatska diskografska udruga, a sudjelovanje na konferenciji bit će besplatno.

Foto: HDU/Handout

Ususret ovom događaju, Maja Vidmar Klarić, ispred Hrvatske diskografske udruge izjavila je: “Svaka industrija ima svoje specifičnosti, svoja pravila, svoje interesne teme i područja djelovanja. Svi mi svakodnevno slušamo našu omiljenu glazbu iza koje stoje brojni izvođači, ali i cijeli niz pojedinaca, stručnjaka i timova koji stvaraju finalni proizvod koji mi čujemo. Ovom konferencijom želimo biti još transparentniji prema izvođačima kako bi oni imali priliku čuti i naučiti nešto novo te na taj način bolje razumijeli određene procese unutar glazbenog sustava, a također kroz izlaganja biti dodatno motivirani za neke buduće poslovne korake. Mi iz diskografske udruge želimo biti u novom digitalnom dobu još bliže izvođačima, ali ovoga puta fokusirani i na njihovu edukaciju.”

Pratite nas na Google vijestima

Oglašavanje

Piše: ZAPRAF