Politika

U Zagrebu 58 novih slučajeva, posebna prometna regulacija zbog gužvi ispred NZJZ-a: COVID-19

Nakon gužvi ispred zagrebačkog Nastavnog zavoda za javno zdravstvo “Andrija Štampar”, zbog kojih je uvedena i posebna prometna regulacija, ravnatelj Zvonimir Šostar rekao je kako su u petak, zajedno sa uzorcima za testiranje na covid-19 iz zagrebačkih domova zdravlja, zaprimili ukupno 726 briseva.

“Radimo pod velikim opterećenjem, nismo očekivali ovakve gužve. Trenutno samo na uzimanju briseva radi sedmero djelatnika, a posljednjih dana dnevno nam prođe između 200 i 300 ljudi. Pritom nam je pomogla odluka da se pacijenti s uputnicom za testiranje mogu testirati u domovima zdravlja”, izjavio je Šostar u subotu Hini.

>>>U Zagrebu 53 novooboljelih – ‘sustav funkcionira otežano, ali funkcionira’: COVID-19/21. kolovoz

Dodao je i kako će o svemu u ponedjeljak razgovarati s ravnateljicom Klinike za infektivne bolesti Alemkom Markotić i ravnateljem HZJZ-a Krunoslavom Capakom, s ciljem da testovi budu gotovi unutar 24 sata, umjesto u roku 48 sati kao sada.

U zagrebačkom Zavodu za javno zdravstvo, gdje je i je moguće i drive-in testiranje, može se testirati i bez liječničke uputnice od 8 do 16 sati radnim danom, a vikendom i blagdanom od 8 do 14 sati. Negativan nalaz PCR testa potreban je posljednjih dana za ulazak u Austriju, Italiju i Srbiju, što dodatno uzrokuje velike gužve.

“Radimo pod velikim opterećenjem, nismo očekivali ovakve gužve.”

Zvonimir Šostar
U Zagrebu zabilježeno 58 novih slučajeva

U protekla 24 sata u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo (NZJZ) „Dr. Andrija Štampar“  provedeno je 660 testiranja na SARS-CoV-2, a u Gradu Zagrebu zabilježeno je 58 novih slučajeva, izvijestili su u subotu iz NZJZ-a.

Posljedično tome za 167 osoba izrečena je mjera samoizolacije.

Osam je novooboljelih osoba za sada negativne epidemiološke anamneze, 19 osoba su kontakti COVID pozitivnih  osoba, a kod 22 novooboljele osobe je moguće izlaganje u noćnim klubovima i kafićima tijekom korištenja godišnjeg odmora.

Kod šest je osoba epidemiološka obrada u tijeku, a tri su osobe došle iz BiH.

Svi testirani korisnici i djelatnici domova za starije i nemoćne osobe na području Grada Zagreba negativni su na SARS-CoV-2, dodaje se u priopćenju.

Trenutno je u Gradu Zagrebu 537 aktivnih slučajeva i 1133 aktivne samoizolacije, naveli su iz NZJZ „Dr. Andrija Štampar“.

Comments (1)

  1. […] U Zagrebu 58 novih slučajeva, posebna prometna regulacija zbog gužvi ispred NZJZ… 22/08/2020 […]

Comments are closed.