PolitikaPreporučeno

Zloglasna i zlokobna američka ‘ratna huškačica’ Nuland najavila umirovljenje

Victoria Nuland, jedna od najznamenitijih, najzloglasnijih i najprezrenijih diplomatkinja u povijesti Sjedinjenih Američki Država, američkom je državnom tajniku/ministru Antonyju Blinkenu najavila svoje umirovljenje.

Ministarstvo vanjskih poslova SAD-a na službenim je stranicama objavilo hvalospjev i zahvalu “Toriji”.

Njezin mandat “obuhvaća tri i pol desetljeća izvanredne javne službe pod šest predsjednika i deset državnih tajnika. Počevši s prvim postavljanjem konzularne službenice u Guangzhou u Kini, Toria je imala većinu poslova u ovom Odjelu. Politička referentica i referentica za gospodarstvo. Glasnogovornica i šefica kabineta. Zamjenica pomoćnika tajnika i pomoćnica tajnika. Posebna izaslanica i veleposlanica,” rezimirao je Blinken.

Tajnik je također prepoznao njezinu ulogu u usudu Ukrajine.

“Torijino vodstvo u Ukrajini je ono što će diplomati i studenti vanjske politike proučavati godinama,” napisao je. “Njezini napori bili su apsolutno neophodni za suprotstavljanje Putinovoj totalnoj invaziji na Ukrajinu, okupljajući globalnu koaliciju kako bi osigurala njegov strateški neuspjeh.”

“Zbogom ratna huškačico, vještico”

Za poznavatelje lika i djela nimalo neočekivano ili iznenađujuće, korisnici društvenih mreža neposredno po objavi slave ili rječito komentiraju odlazak žene povezane s desetljećima američkog imperijalizma i okidanja ratova, uključujući u Ukrajini.

“POBJEDA: Victoria Nuland podnijela ostavku. Ova žena ima toliko ukrajinske krvi na rukama da je to nezamislivo,” napisao je na X-u novinarstvu posvećen korisnik @amuse čije objave prati više od 300.000 ljudi.

“Victoria Nuland, žgadija Sotone i jedna od najzlobnijih osoba na svijetu, konačno je dala ostavku u američkoj vladi. Pogledajte što su joj učinile godine odvratnog ratnog huškanja,” objavio je račun s nazivom @CilComLFC.

“Zbogom ovoj kraljici ratnih huškača, Victoriji Nuland. Dugogodišnja aparatčika State Departmenta dala je ostavku na svoju dužnost, ali ne prije nego što je ostavila trag krvi i smrti od Ukrajine do Gaze,” komentirao je geopolitički analitičar i novinar @SpiritofHo u čijoj je pratnji više od 120.000 korisnika X-a.

“Victoria Nuland podnijela je ostavku. 🥳 Ovdje je njezina ostavština za povijesne knjige,” objavio je račun s nazivom @lib_trigger u pratnji videozapisa koji podsjeća da su Sjedinjene Američke Države zavjetovale uništenje Sjevernog toka 2 ukoliko započne rat koji su isprovocirale i orkestrirale.

“Kraljica ratnih huškača 👑 Danas u ostavci ‼️ Godine 2016. Victoria Nuland rekla je Kongresu da američki savjetnici rade u 12 ukrajinskih ministarstava, da policija obučena u SAD-u djeluje u 18 ukrajinskih gradova, da je američko ministarstvo financija pomoglo zatvoriti 60 ukrajinskih banaka, a SAD je potrošio 266 milijuna dolara na obuku ukrajinskih vojnika. Rat je uvijek bio između SAD-a i Rusije…” rezimirao je korisnik @ivan_8848, čiji su uvidi u geopolitiku često prosvjetiteljski.

Ivan je na svojoj vremenskoj liniji ostavio i podsjetnik kako je Nuland birala i krojila ukrajinsku vladu.

“War Pig Victory Nuland je dala ostavku! Victoria Nuland, zajedno s CIA-om, našim američkim guvernerom i izdajicama Obamom, Bidenom, (+drugima) svrgnula je ukrajinsku vladu 2014. Victory Nuland je i sama uhvaćena na snimci kako planira novu ukrajinsku vladu tijekom državnog udara. Ukrajinski predsjednik Viktor Janukovič nije se htio igrati s kabalom duboke države i odbio je potpisati sporazum s Europskom unijom i kredit od Međunarodnog monetarnog fonda (MMF)… To je uglavnom bio razlog zašto je Putin uzeo Krim, nakon što su podržali ovaj državni udar kojim je svrgnuta ukrajinska vlada 2014.,” napisao je i dokumentirao još jedan popularni korisnik X-a, @MJTruthUltra.

“VICTORIA’S SECRET: Najčešće citirana fraza američke stručnjakinje za sukobe Victorije Nuland, koja je upravo dala ostavku, bila je “Jebeš EU”. Uspjela je!

  • Europa je u ratu.
  • Njemačka je izgubila svoju industrijsku bazu.
  • Sve zemlje EU-a preusmjeravaju novac američkim proizvođačima oružja
  • Francuska i Njemačka zabilježile su pad produktivnosti, konkurentnosti i rasta
  • EU sada potpuno ovisi o američkim tehnološkim divovima
  • Njemačka, Francuska i UK krše vlastita pravila o sudjelovanju u ratu
  • Protekcionizam zamjenjuje otvoreni kapitalizam liberalizmom
  • Stručnjaci EU otvoreno priznaju status “vazala” SAD-a
  • EU je postala ovisna o izvozu LNG-a iz SAD-a
  • Poljski prosvjednici barikadiraju ukrajinske cestovne veze

Gospođa Nuland s ponosom može reći: “Moj posao ovdje je završen,” napisao je u još jednom zgodnom rezimeu @NuryVittachi, pisac i urednik iz Hong Konga.

“Sad kad je Victoria Nuland dala ostavku, treba je deportirati ravno natrag u pakao gdje je iznjedrena,” zaključio je korisnik @DeTocqueville14.


Povezane vijesti