PolitikaPreporučeno

2199 testova otkrilo 71 zarazu, preminulo 29 osoba: COVID-19 | 8. veljače | detalji

U posljednja 24 sata u Hrvatskoj je zabilježen 71 novi slučaj zaraze koronavirusom, umrlo je 29 osoba te je ukupni broj aktivnih slučajeva 2407, priopćio je u ponedjeljak Nacionalni stožer civilne zaštite.

Na bolničkom liječenju je 1137 pacijenata, šest manje nego jučer. Na respiratoru je 107 pacijenata, jedan više nego jučer.

>>>Umrle 22, zaražene 424 osobe: COVID-19 | 6. veljače | detalji

U samoizolaciji je trenutno 12 948 osoba.

Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno su zabilježene 235 473 osobe zaražene novim koronavirusom, od kojih je 5198 umrlo, ukupno se oporavilo njih 227 868 od toga 383 u posljednja 24 sata.

Do danas je ukupno testirano 1 230 808 osoba, od toga 2 199 u posljednja 24 sata.

U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji tri nova slučaja, jedna osoba umrla

U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji potvrđena su tri nova slučaja zaraze koronavirusom, a jedna osoba je umrla, priopćili su u ponedjeljak iz županijskog Stožera civilne zaštite.

Sve tri novozaražene osobe s područja su grada Bjelovara.

U bjelovarskoj Općoj bolnici trenutno je na liječenju 38 pacijenata, od kojih je pet na respiratoru, a 13 na opservaciji.

U samoizolaciji na području Bjelovarsko-bilogorske županije nalazi se 437 osoba.

U posljednja 24 sata umrla je jedna osoba s koronavirusom. Od početka pandemije preminulo je 126 osoba s područja Bjelovarsko-bilogorske županije.

Međimurska županija: dvoje umrlih, jedan novi slučaj zaraze

U Međimurskoj županiji u protekla 24 sata evidentiran je jedan novi slučaj zaraze koronavirusom, a umrlo je dvoje ljudi, priopćili su u ponedjeljak iz županijskog Stožera civilne zaštite.

Umrli su 79-godišnjak i žena stara 70 godina, a riječ je o palijativnim bolesnicima s dodatnim komorbiditetom.

U istom razdoblju oporavilo se 11 osoba pa je trenutno u toj županiji 181 pozitivna osoba.

Do danas je u mikrobiološkom laboratoriju županijskog Zavoda za javno zdravstvo uzeto ukupno 38.828 uzoraka, ne računajući testiranja građana u drugim ustanovama unutar i izvan Međimurske županije.

U Županijskoj bolnici Čakovec, hospitalizirana su 43 pozitivna pacijenta, od toga je jedan hospitaliziran unutar 24 sata, a jedan je otpušten. Na invazivnoj respiraciji je jedan covid pozitivan pacijent.

Zagrebačka županija: tri nova slučaja zaraze, ozdravila 81 osoba

U Zagrebačkoj županiji tri su nova slučaja zaraze koronavirusom i to po jedan u Svetoj Nedelji, Jastrebarskom i Vrbovcu, a ozdravila je 81 osoba, izvijestio je u ponedjeljak županijski Stožer civilne zaštite.

Iz Stožera u priopćenju navode i da su 7. i 11. siječnja preminule dvije osobe s područja Dugog Sela.

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Zagrebačke županije od početka pandemije evidentirane su 19.353 osobe kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom, izliječeno je njih 18.887, a 66 ih je umrlo.

Trenutno je aktivno 400 slučajeva.

Iz Stožera apeliraju na sve stanovnike da se pridržavaju mjera i uputa, da vode računa o socijalnoj distanci te i da izbjegavaju putovanja.

U Primorsko-goranskoj županiji umrla jedna osoba, devet novozaraženih

Jedna je osoba umrla, a novih devet je zaraženo koronavirusom u Primorsko-goranskoj županiji u kojoj je u zadnja 24 sata testirano 108 uzoraka.

Ravnatelj županijskog Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Vladimir Mićović izvijestio je u ponedjeljak da je ozdravilo 68 osoba, pa je sada u županiji aktivno 485 slučajeva zaraze.

Mićović je ocijenio da je u zadnjih nekoliko tjedana situacija u županiji smirenija i pokazuje tendenciju smanjenja broja oboljelih i udjela zaraženih u broju testiranih osoba, ističući da s obzirom na okruženje i situaciju mogu biti zadovolji.

Iz riječke bolnice objavili su da je u posljednja 24 sata umrla jedna osoba oboljela od covida-19.

U toj bolnici sada se od te zaraze liječi 29 osoba, a uz pomoć respiratora skrbi se o jednom bolesniku.

U Ličko-senjskoj županiji jedna novozaražena osoba

Jednoj novoj osobi potvrđena je zaraza koronavirusom u Ličko-senjskoj županiji od 19 testiranih u zadnja 24 sata, priopćio je u ponedjeljak županijski Stožer civilne zaštite.

Novozaražena osoba je iz Gospića i traje epidemiološka obrada njenih kontakata.

Na COVID odjelu Opće bolnice Gospić sada je osam osoba.

Od 225 osoba u samoizolaciji tri su prijavljene zbog kršenja te mjere.

U Ličko-senjskoj županiji ukupno je od koronavirusa dosad oboljela 2881 osoba, od kojih se njih 49 još liječi, 105 osoba je umrlo, a ukupno izliječeno 2727 osoba.

U Zagrebu 11 novih slučajeva

U Zagrebu je u protekla 24 sata zabilježeno 11 novih slučajeva koronavirusa, pri čemu ni jedan novi slučaj nije zabilježen u domovima za starije i nemoćne, izvijestio je u ponedjeljak Nastavni zavod za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar”.

“U domovima za starije i nemoćne i drugim ustanovama socijalne zaštite u posljednja 24 sata nije zabilježen ni jedan pozitivan slučaj među korisnicima i zaposlenicima. Jedan je pozitivan učenik osnovne škole i tri učenika srednje škole, dok je mjera samoizolacije izrečena za 20 učenika osnovnih i 15 učenika srednjih škola”, rekla je na konferenciji za novinare Sandra Šikić, zamjenica ravnatelja Nastavnog zavoda.

U Zagrebu je u protekla 24 sata provedno 516 testiranja, a u gradu su trenutno 382 aktivna slučaja.

Pročelnik Gradskog ureda za zdravstvo Vjekoslav Jeleč rekao je kako su proteklog vikenda kroz zagrebačke covid ambulante prošle 853 osobe, za 18 je određena samoizolacija, a na testiranje je upućeno njih 239.

U protekla 24 sata u Službi za kliničku mikrobiologiju obavljeno je 516 testiranja , a 12 nalaza bilo je pozitivno. Djelatnici Službe za epidemiologiju kontaktirali su 25 novooboljelih, mjera samoizolacije izrečena je za 53 osobe.

Od 25 obrađenih pozitivnih osoba sedam je za sada negativne epidemiološke anamneze, 15 su kontakti pozitivnih osoba, obrada za jednu osobu je u tijeku. Jedna je osoba doputovala iz BiH, a kod jedne je moguća izloženost u zdravstvenoj ustanovi.

U Zadarskoj županiji osam novih slučajeva zaraze

Na području Zadarske županije osam je novih slučajeva zaraze  koronavirusom, izvijestio je u ponedjeljak županijski Stožer civilne zaštite napominjući kako danas u županijski Zavod za javno zdravstvo stiže oko 700 doza cjepiva AstraZeneca, 400 doza Moderne te 700 doza Pfizera.

Testirano je 175 uzoraka, pod nadzorom je 912 stanovnika, od bolesti se oporavilo još 47 osoba, a aktivno je 170 slučajeva.

Po dvije novooboljele osobe izolaciju provode na području Zadra i Poličnika te po jedna u Biogradu, Galovcu, Polači i Posedarju.

Na svim covid odjelima u Općoj bolnici Zadar hospitalizirano je 26 pacijenata.

Policija nije evidentirala nijedno kršenje samoizolacije.

Županijski Stožer civilne zaštite izvijestio je da danas u Zavod za javno zdravstvo Zadarske županije stiže oko 700 doza AstraZeneca cjepiva te oko 400 doza Moderna cjepiva koje će biti raspoređeno u domove zdravlja u Biogradu, Pagu i Benkovcu te po ostalim ambulantama gdje će se cijepiti najugroženije skupine stanovnika.

Također, dolazi i 700 doza Pfizer cjepiva koje je predviđeno za docjepljivanje.

Načelnik Županijskog stožera Šime Vicković ističe da je Zadarska županija spremna za početak masovnog cijepljenja građana koje će se odvijati u Športskom centru Višnjik. Do kraja veljače očekuje se oko 10.000 doza cjepiva, kada bi u dogovoru s liječnicima opće prakse trebalo početi cijepljenje  stanovništva.

Dosad je cijepljeno oko 2 000 stanovnika, uglavnom štićenika domova za stare i nemoćne te zdravstvenih djelatnika.

U Karlovačkoj županiji dva nova slučaja zaraze

U Karlovačkoj županiji dva su nova slučaja covida-19, no jučer nije bilo PCR testiranja na drive-inu u Karlovcu, a dva nova slučaja otkrivena su brzim testom za detekciju antigena u Karlovcu i Dugoj Resi, priopćio je u ponedjeljak županijski Stožer civilne zaštite.

Sada se u karlovačkoj bolnici liječi dvadeset, a u ogulonskoj devet pacijenata, od kojih su dva na respiratoru,

U samoizolaciji se nalazi 258 osoba, a policija nije otkrila da bi itko od njih prekršio tu mjeru.

U Karlovačkoj županiji je covid dijagnosticiran kod 7962 osobe, u sve tri bolnice u županiji umrlo je od covida 277 pacijenata, nitko u posljednja 24 sata.

U Sisačko-moslavačkoj županiji drugi dan bez novozaraženih

U Sisačko-moslavačkoj županiji već drugi dan zaredom nije zabilježen niti jedan novi slučaj zaraze koronavirusom, izvijestio je u ponedjeljak županijski Stožer civilne zaštite.

U dnevnom izvješću Stožer opetovano poziva građane na razumijevanje i odgovornost, odnosno dosljedno pridržavanje svih mjera i preporuka Nacionalnog i Županijskog stožera.

U Koprivničko-križevačkoj županiji tri osobe umrle, dvoje novooboljelih

U Koprivničko-križevačkoj županiji u posljednja 24 sata potvrđena su dva nova slučaja zaraze koronavirusom, a u Općoj bolnici Koprivnica umrla su tri zaražena pacijenta, izvijestio je u ponedjeljak županijski Stožer civilne zaštite.

Umrli su u dobi od 87, 81 i 70 godina, a osim pozitiviteta na koronavirus u kliničkoj anamnezi imali su i druge bolesti.

U županiji je trenutno 100 aktivnih slučajeva, a na bolničkom liječenju nalazi se 35 ljudi. Od početka epidemije na području Koprivničko-križevačke županije covid-19 je potvrđen kod 5921 osobe.

U Istri nema novozaraženih, umrla jedna osoba

U Istri je u posljednja 24 sata ispitano 30 uzoraka briseva te nije bilo potvrđenih slučajeva zaraze koronavirusom dok je u pulskoj bolnici umrla 76-godišnja covid pozitivna osoba s pridruženim kroničnim bolestima, izvijestio je u ponedjeljak istarski Stožer civilne zaštite.

Od jučer se u Istri oporavilo još pet osoba, pa je tako trenutno 45 aktivnih covid-19 pozitivnih osoba dok se u mjerama samoizolacije nalazi njih 712.

Na Odjelu za infektologiju pulske Opće bolnice na liječenju je 19 osoba, od toga su tri osobe u respiracijskom centru, a tijekom jučerašnjeg dana umrla je 76-godišnja covid pozitivna osoba s pridruženim kroničnim bolestima.

Prema podacima Stožera civilne zaštite Istarske županije u Istri  cijepljene 2562 osobe, od toga 2139 osoba s dvije doze.

“Jako je važno zadržati ovo povoljno stanje  tijekom ostatka zime u kojem se ljudi više zadržavaju u zatvorenim prostorima. To je sada primarni cilj, dok u proljetnom razdoblju očekujemo dodatan pad broja oboljelih jer će zatopliti, a ljudi će se više držati vanjskih prostora”, poručio je ravnatelj županijskog zavoda za javno zdravstvo dr. Aleksandar Stojanović.

U Virovitičko-podravskoj županiji jedan novooboljeli

Na području Virovitičko-podravske županije u posljednja 24 sata testirano je 39 uzoraka te je potvrđen jedan novi slučaj zaraze koronavirusom, izvijestio je u ponedjeljak županijski Stožer civilne zaštite.

U Općoj bolnici Virovitica na liječenju je 20 oboljelih od kojih su dvoje na respiratoru, a u KBC Osijek iz Virovitičko-podravske županije jedan.

Od početka epidemije na području Virovitičko-podravske županije zaraženo je 3420 osoba, a 100 je umrlo.

U Varaždinskoj županiji četiri nova slučaja zaraze, umrle tri osobe

U Varaždinskoj županiji u protekla su 24 sata zabilježena četiri nova slučaja zaraze koronavirusom, a umrle su tri osobe, priopćio je u ponedjeljak županijski Stožer civilne zaštite.

U posljednjih tjedan dana ukupno je zabilježen 131 novi slučaj zaraze. Broj novozaraženih unutar sedam dana na 100.000 stanovnika je 79, a na 100.000 stanovnika u zadnjih 14 dana je 183.

Tijekom nedjelje testirano je 300 uzoraka, udio pozitivnih među simptomatskim pacijentima je jedan posto, a u svim testiranim uzorcima iznosi također jedan posto.

Na liječenju u Općoj bolnici Varaždin je 67 osoba s težom kliničkom slikom. Od toga su 22 osobe na odjelu infektologije i drugim odjelima u Varaždinu, četvero ih je u jedinici intenzivnog liječenja na respiratoru, 32 su u bolnici u Klenovniku, od kojih jedan na respiratoru, a devet je bolesnika u Novom Marofu.

Od početka epidemije na području Varaždinske županije evidentirano je 14.894 pozitivnih osoba, a aktivno je 137 slučajeva.

Krapinsko-zagorska županija: jedna osoba umrla, dva nova slučaja zaraze

Na području Krapinsko-zagorske županije evidentirana su dva nova slučaja zaraze koronavirusom, a jedna je osoba umrla, izvijestio je u ponedjeljak županijski Stožer civilne zaštite.

Novozaražene su osobe s područja općina Gornja Stubica i Hum na Sutli.

Oporavilo se sedam osoba te je trenutno 91 aktivni slučaj zaraze u županiji. U samoizolaciji se nalazi 650 osoba.

U Općoj bolnici Zabok i bolnici hrvatskih veterana nalazi se 28 pacijenata pozitivnih na SARS CoV-2, od kojih su tri na respiratoru. Na covid odjelu Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice nalazi se 13 pacijenata.

Umrla je jedna osoba pozitivna na koronavirus, navodi se u priopćenju krapinsko-zagorskog Stožera civilne zaštite.

U Splitsko-dalmatinskoj županiji deset novooboljelih i jedna umrla osoba

U Splitsko-dalmatinskoj županiji od 76 obrađenih testova 10 ih je pozitivno na covid-infekciju, a umrla je jedna osoba, izvijestio je u ponedjeljak županijski Stožer civilne zaštite.

Prema izvješću splitskoga KBC-a, u protekla 24 sata umrla je 88-godišnja žena koja je, uz mnoge komorbiditete, bila pozitivna na koronavirus.

Od deset novooboljelih osoba, šest ih je iz Splita te po jedna iz Kaštela, Solina, Hrvaca i Muća.

Među novooboljelima četiri su osobe kontakti prije oboljelih, a ostali se epidemiološki obrađuju.

Pod mjerama samoizolacije je 1408 osoba.

Na liječenju u splitskome KBC-u je 101 covid-pozitivna osoba, od kojh je devet na respiratoru, priopćio je Stožer.

Osječko-baranjska županija: dvije osobe umrle, osam novozaraženih

U posljednja 24 sata u Osječko-baranjskoj županiji potvrđeno je osam novih slučajeva zaraze koronavirusom, a umrle su dvije starije osobe, izvijestio je u ponedjeljak županijski Stožer civilne zaštite.

U Kliničkome bolničkom centru u Osijeku testirano je 127 uzoraka.

Tri novozaražene osobe su s područja Osijeka, dvije su iz Našica te po jedna s područja Antunovca, Kneževih Vinograda i Satnice Đakovačke.

„Na bolničkom liječenju je 79 osoba, 61 osoba liječi se u KBC-u, od kojih je 13 na respiratoru, a u Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirano je 18 pacijenata. Umrle su dvije osobe u dobi od 80 i 82 godine. Na području županije u samoizolaciji je 719 osoba“, priopćio je Stožer.

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji četvero novozaraženih, umrla jedna žena

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji potvrđena su četiri slučaja zaraze koronavirusom, umrla je žena rođena 1967. godine, a oporavilo se 26 osoba, izvijestio je u ponedjeljak županijski Stožer civilne zaštite.

Zaražene su tri osobe iz Metkovića i jedna iz Konavala.

Oporavilo se 26 osoba, od kojih 21 iz Dubrovnika, tri iz Župe dubrovačke te dvije iz Konavala.

Od jučer su obrađena 44 uzorka, a od početka pandemije ukupno 40.016.

U dubrovačkoj bolnici od koronavirusa liječi se 28 osoba, a jedan pacijent zahtijeva intenzivnu skrb.

U samoizolaciji su 683 osobe, a u posljednja 24 sata šest je puta prekršena ta mjera, i to na graničnome prijelazu. Od početka pandemije ta je mjera prekršena ukupno 322 puta.

Županijski Stožer civilne zaštite poziva građane da se drže svih preporučenih mjera.

Članak se osvježava s pristizanjem informacija

Comments (1)

  1. […] >>>2199 testova otkrilo 71 zarazu, preminulo 29 osoba: COVID-19 | 8. veljače | detalji […]

Comments are closed.