Biznis i ekonomijaPreporučeno

523 smrti u 24 sata, ‘Francuska mora prihvatiti nacionalni lockdown’

Profesor Philippe Juvin, vodeći član pariške bolnice Georges-Pompidou, u srijedu je za RTL radio rekao da Francuska mora prihvatiti novi nacionalni lockdown kako bi zauzdala nesmiljeno širenje koronavirusa.

“Moramo to poduzeti,” rekao je stručnjak.

Izgledno je da će francuski predsjednik Emmanuel Macron novo zaključavanje objaviti navečer u osam sati u televizijskom obraćanju javnosti, izvijestio je BFM TV, sugerirajući da bi ono moglo biti mrvicu fleksibilnije nego u proljeće.

Očekuje se da će vlasti škole ostaviti otvorene, dok posežu za snažnijim ograničavanjem kretanja ljudi.

Glavna žarišta i veliki francuski gradovi, uključujući Pariz, prije dva tjedna su proglasili policijski sat od devet sati navečer do šest ujutro, no mjera nije zauzdala širenje virusa.

>>>Rekordni broj zaraza, policijski sat u Parizu i 8 velikih gradova: COVID-19 | 15. listopad

Službeni podaci za utorak otkrivaju da je u prijašnja 24 sata zabilježeno 523 smrtna slučajeva i 33,417 zaraza. Francuska je u dosadašnjem tijeku epidemije ukupno potvrdila 1,198,695 infekcija, od kojih je 35,541 završilo kobno.

>>>U Francuskoj rekordnih 16,972 zaraza u 24 sata: COVID-19 | 3. listopad

Najave novog “lockdowna” u srijedu snažno pritišću francuska dionička tržišta. Referentni, pariški CAC-40 indeks jutros je do 9:40 pao za 2.8 posto. Najteže su pogođene dionice u uslužnom i transportnom sektoru, poput Air France KLM-a ili hotelske grupacije Accor.

via Reuters

Comments (2)

  1. […] 523 smrti u 24 sata, ‘Francuska mora prihvatiti nacionalni lockdown’ 28/10/2020 […]

  2. […] >>>523 smrti u 24 sata, ‘Francuska mora prihvatiti nacionalni lockdown’ […]

Comments are closed.